CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes είναι έτοιμη να αποκαλύψει το MBUX σύστημα της νέας S-Class!

Η S-Class ήταν, είναι και θα είναι η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz και ως ναυαρχίδα, είναι το μοντέλο που αποκτά πριν από οποιοδήποτε άλλο την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έχει να προσφέρει η γερμανική εταιρία. Έτσι, όπως γνωρίζουμε ήδη από κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγο καιρό, η νέα S-Class θα έχει να προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό όσον αφορά στο design και την τεχνολογία της καμπίνας και η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα το παρουσιάσει στις 8 Ιουλίου – αύριο δηλαδή!

Στο επίκεντρο όσον αφορά στο ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX, θα είναι μία μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό από όπου θα χειρίζεται ο οδηγός τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου – από τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού μέχρι την δορυφορική πλοήγηση και από το ραδιόφωνο μέχρι το κινητό τηλέφωνο ενώ οι πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας δείχνουν ότι η πιο πρόσφατη εκδοχή του MBUX θα υποστηρίζει και “over-the-air” ανανεώσεις. Όλα αυτά ενσωματώθηκαν στην κεντρική οθόνη καθώς το ταμπλό της νέας S-Class φαίνεται παντελώς απαλλαγμένο από φυσικά κουμπιά και χειριστήρια ενώ όπως έχουμε δει, ο σχεδιασμός του εσωτερικού θα είναι ριζικά διαφορετικός με “πολυεπίπεδο” ταμπλό, ορθογώνιους αεραγωγούς, νέο τιμόνι κ.ά.

Το πιο πρόσφατο teaser αποκαλύπτει για άλλη μία φορά και το εμπρός μέρος της νέας S-Class με την επιβλητική γρίλια, τα λεπτότερα LED φωτιστικά σώματα και τον μεγάλο αεραγωγό στον προφυλακτήρα ενώ παρότι δεν είναι εμφανές, περιμένουμε από το πίσω μέρος να ακολουθήσει την κατεύθυνση που έδειξε η E-Class με λεπτά, περισσότερο γωνιώδη φανάρια και ανάλογο προφυλακτήρα με το εμπρός μέρος ο οποίος θα φιλοξενεί και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Άγνωστοι είναι οι κινητήρες που θα εξοπλίζουν την S-Class αλλά η λογική λέει ότι θα δούμε κάποια εξηλεκτρισμένα σύνολα, κάποια εκδοχή του twin-turbo V8 της γερμανικής μάρκας και στην κορυφή, τον 6-λιτρο V12. Περισσότερα λοιπόν για το MBUX σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα έχουμε αύριο, ενώ για την πλήρη αποκάλυψη του νέου μοντέλου μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes αποσύρεται από τον αγώνα για την αυτόνομη οδήγηση.

cars

Mazda. Δημιουργίες χωρίς…σύμβαση έργου

cars

Δεν θα μένουν ανασφάλιστοι όσοι έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ μέχρι 100 ευρώ

cars

Hyundai: Ο κόσμος είναι έτοιμος για το Ioniq 5.

cars

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo. Ένα ψηφιακό μονοθέσιο με αρκετή δόση τρέλας.

cars

Παντελής Τουτουντζής: Σκεφτόμαστε να παντρευτούμε με τον σύντροφο μου

Bury

Νέο Renault Twingo. Στήριξη με νόημα και ουσία

cars

Το BMW Group και η UNICEF συνεργάζονται

cars

Καλομοίρα: Ο σύζυγός μου με ρώτησε αν έχω κάνει πλαστικές και γέλαγε

cars