CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes πειραματίζεται με την EQC 4×4!

Όσο βαδίζουμε στο μονοπάτι του εξηλεκτρισμού, οι κατασκευαστές θα πρέπει να δούνε ποιες είναι οι δυνατότητες της τεχνολογίας και σε πιο… ειδικά οχήματα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το διαπιστώσουν: πίσω από τα φώτα της κεντρικής σκηνής, με πρωτότυπα που δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλυφθούν στο κοινό ή με οχήματα όπως η EQC 4×42 που δεν πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή στην παρούσα μορφή (ή τουλάχιστον έτσι μας λένε) αλλά κεντρίζουν το ενδιαφέρον τόσο του ειδικού τύπου όσο και του κόσμου.

Το one-off πρωτότυπο δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που έκανε πραγματικότητα τις ομώνυμες G-Class και E-Class All-Terrain και διαθέτει περίπου τις ίδιες μετατροπές ώστε να μεταμορφωθεί σε 4×42. Βασίζεται στην EQC 400 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 408 ίππους και 760 Nm ροπής αλλά διαθέτει ριζικά ανασχεδιασμένη ανάρτηση, νέο λογισμικό και τροποποιήσεις στην εμφάνιση που κάνουν το standard μοντέλο ένα πραγματικό εκτός δρόμου θηρίο. Καταρχάς, τοποθετήθηκαν portal άξονες που μετατοπίζουν τους τροχούς χαμηλότερα από το μουαγιέ αυξάνοντας σημαντικά την απόσταση από το έδαφος. Αυξημένα είναι και τα μετατρόχια ενώ οι τροχοί 20 ιντσών από την παλιά R-Class με τα Cooper Zeon ελαστικά σε διάσταση 285/50 φροντίζουν για την απαραίτητη πρόσφυση. Όλα αυτά, έκαναν απαραίτητη την προσθήκη φαρδύτερων φτερών που όχι μόνο αυξάνουν το πλάτος κατά 200 χιλιοστά, αλλά αγριεύουν και την εμφάνιση της EQC.

Το αποτέλεσμα είναι ένα 4×42 με 293 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος (58mm περισσότερα από την G-Class) το οποίο μπορεί να περάσει νερά βάθους 400 χιλιοστών (από τα 150 χιλιοστά των δυνατοτήτων της EQC) και προσφέρει γωνίες προσέγγισης και διαφυγής 13 και 33 μοιρών. Άξιες αναφοράς είναι και οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στο software της EQC 4×42 και την προσθήκη του Offroad mode οδήγησης που προσφέρεται για την διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν εκτός δρόμου. Οφείλουμε να επαναλάβουμε όμως ότι η EQC 4×42 δεν προορίζεται για την παραγωγή – ούτε καν περιορισμένη. Είναι ένα όχημα δοκιμών που θα παρέχει πολύ χρήσιμα μαθήματα στους μηχανικούς της Mercedes-Benz πριν φτάσουμε στο σημείο να δούμε την αμιγώς ηλεκτρική G-Class.

The post Η Mercedes πειραματίζεται με την EQC 4×4! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκκληση Σολτς στο Ισραήλ να επιτρέψει μεγαλύτερης κλίμακας ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

cars

Jeep Gladiator Willys. Νέα έκδοση με βαριά κληρονομιά.

cars

Νέο Toyota CH-R. Ανανεωμένο και με καινούριο μηχανικό σύνολο

cars

Χρονιά ρεκόρ για την Μοτοδυναμική

cars

Κατασχέθηκαν 7,2 τόνοι κοκαΐνης στη Βολιβία, η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα στην ιστορία

cars

Η Hennessey ήδη ετοιμάζει ένα V8 Bronco 750 ίππων!

cars

Τα πλεονέκτημα της Golden Visa στην Ελλάδα σύμφωνα με την Premier- Realty

Bury

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: Η ΕΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ιρανική επίθεση – Σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια

Bury

Το νέο και στιλάτο Fiat Strada ντεμπουτάρει στη Ν. Αμερική!

cars