CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes-AMG GT 73 θα έχει 800 PS

Η Mercedes θα προσθέσει μέσα στο 2020 ακόμα μια έκδοση στη γκάμα του τετράθυρου super sport μοντέλου της, της GT 4Door Coupe. Μάλιστα η καινούργια αυτή έκδοση η οποία θα ονομάζεται GT 73 θα αντικαταστήσει στην κορυφή την GT 63 S, που μέχρι στιγμής είναι η top εκδοχή.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο 2020 και μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα η έκδοση παραγωγής που σε σημαντικό βαθμό βασίζεται στο AMG GT Concept του 2017 η AMG έδωσε στη δημοσιότητα ένα video στο οποίο φαίνεται το ελαφρώς καμουφλαρισμένο πίσω μέρος της. Από τον ήχο που κάνει ο κινητήρας της GT 73 κατά την επιτάχυνση διαπιστώνει κανείς πως έχει υβριδική υποβοήθηση.

Πράγματι η νέα κορυφαία AMG GT 4 Door κουπέ θα είναι plug-in υβριδική με ένα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα. Η συνδυαστική ισχύ του bi-turbo V8 των 4.000 cc και του ηλεκτροκινητήρα θα ξεπερνά τα 800 PS. Θα είναι δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερη από τα 640 PS της GT 63 S αλλά και από τα 680 PS της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid που θα είναι και ο άμεσος ανταγωνιστής της.

H GT 73 δεν θα είναι μόνο η πιο ισχυρή έκδοση του 4 Door Coupe αλλά και η πιο οικονομική από πλευράς κατανάλωσης, ενώ θα μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για σχεδόν 50 km.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ακυρώνεται η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

cars

50 χρόνια από την πρώτη νίκη της Porsche στο Le Mans

cars

Η Tουρκία ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό SUV

cars

Η βασική έκδοση AMG της νέας Mercedes C-Class θα είναι τετρακύλινδρη

cars

Αλλαγές στον Δακτύλιο την Τετάρτη (9/11) λόγω της απεργίας

cars

Προετοιμάζεται το νέο Jeep Grand Cherokee

cars

Το νέο Toyota Hilux αποκαλύπτεται

cars

GP Ουγγαρίας: Η «απάντηση» ήρθε από το… grid!

cars

Δοκιμάζουμε το DS7 Crossback 1.6 THP 225PS EAT8 Performance Line

cars