CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes-Benz φρεσκάρει την G-Class.

Δυόμιση χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση της νέας γενιάς Mercedes-Benz G-Class και θα περίμενε κανείς ότι ένα τέτοιο μοντέλο δεν χρειάζεται κάποιο ενδιάμεσο φρεσκάρισμα πριν το facelift του. Αλλά η γερμανική φίρμα δεν το πιστεύει και με τον ανταγωνισμό να πληθαίνει σε αριθμούς, έφτασε η ώρα για ένα πολύ ήπιο φρεσκάρισμα που δεν εστιάζει σε αισθητικές αλλαγές αλλά στον εξοπλισμό και τους κινητήρες του αγέραστου SUV.

Καταρχάς, ο ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας, αυτός της G400d είναι πλέον διαθέσιμος σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού και σε όλες τις εκδόσεις ενώ μέχρι τώρα, ή για να είμαστε πιο ακριβείς μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μπορεί να επιλεχθεί μόνο από συγκεκριμένα μοντέλα. Ενημερωτικά, ο 6-κύλινδρος εν σειρά turbodiesel προσφέρει 330 ίππους και 700 Nm ροπής από τις 1.200 έως τις 3.200 σ.α.λ.

Επιπλέον, η G-Class απέκτησε πλέον ένα επιπλέον mode οδήγησης. Το “Desert” mode μπορεί να επιλεχθεί μέσα από το Dynamic Select πρόγραμμα και βελτιώνει την πρόσφυση σε αμμώδη εδάφη χάρη στην βελτιστοποιημένη απόκριση του γκαζιού και τον διαφορετικό προγραμματισμό του ESP. Μέρος του standard εξοπλισμού είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, όπως και ο άνευ πλαισίου εσωτερικός καθρέφτης ενώ η Mercedes-Benz, πρόσθεσε και 3 επιπλέον χρώματα στην ήδη πλούσια παλέτα της G-Class, αντλώντας έμπνευση από το… ένδοξο παρελθόν του μοντέλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Navara. Πλησιάζει η ανανέωσή του

cars

Νέο Audi A6 Avant TFSI e Quattro. Τεχνολογία και χώροι

cars

Oσα είπε ο γιατρός του Νίκου Βέρτη για την υγεία του τραγουδιστή – Πότε θα πάρει εξιτήριο

Bury

Ο Κώστας Μπίγαλης αποκαλύπτει: Έστειλε πασίγνωστη επιτυχία του και «έφαγε άκυρο» από τη Eurovision

Bury

Αυτή η Bentley Continental GT είναι φτιαγμένη για παιχνίδια στο χιόνι!

cars

Stock Center. Γιορτάζει με τον σωστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

cars

Formula 1: Οι άνθρωποι της Red Bull πανηγύρισαν λίγο υπερβολικά και έσπασαν το τρόπαιο που κέρδισαν

cars

Νέο Ford Puma. Eκκίνηση παραγωγής

cars

BMW 420d Gran Coupe – Αριστοκρατικά δυναμική

cars