CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes G-Class μετασχηματίζεται σε pickup και εντυπωσιάζει

Μπορεί η X-Class, το πρώτο αυθεντικό pickup στην ιστορία της Mercedes-Benz να μην κατάφερε να καταξιωθεί και ως εκ τούτου να διασωθεί από την προσπάθεια της γερμανικής φίρμας να εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους, δεν θα μπορούσε να ισχύσει το ίδιο ωστόσο και για την G-Class.

To εμβληματικό offroader, το οποίο μετρά περισσότερα από σαράντα χρόνια στη γραμμή παραγωγής, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το ιδανικό pickup διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που ισορροπεί ανάμεσα στις προδιαγραφές ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου και ενός επιβατικού.

Στο παρελθόν άλλωστε έχουμε δει αντίστοιχες υλοποιήσεις, οι οποίες μπορεί να μην προήλθαν από την ίδια τη γερμανική φίρμα, ωστόσο, διέθεταν το απαραίτητο εκτόπισμα ώστε να διατηρήσουν τον θρύλο ενός pickup «χτισμένου» πάνω στη εμβληματική G-Class.

Η στιγμή, λοιπόν, που η δεύτερη γενιά του γερμανικού offroader  θα υιοθετήσει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ενός pickup δεν είναι πολύ μακριά και αυτό μας το υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο το σχεδιαστικό project το οποίο αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η νέα G-Class μπορεί να μετασχηματιστεί και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία σε pickup.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, πρόκειται για την οκτακύλινδρη έκδοση που φέρει την υπογραφή της AMG γεγονός που κάνει τα πράγματα πολύ πιο εντυπωσιακά.

Μάλιστα αν εξαιρέσει κανείς τις σχεδιαστικές αλλαγές που πυροδοτεί η δημιουργία ενός χώρου φόρτωσης στην πλάτη του οδηγού, η εικονιζόμενη G-Class βρίσκεται πολύ κοντά στις εργοστασιακές προδιαγραφές του γερμανικού offroader, κάνοντας σαφώς πιο εύκολο το έργο των απανταχού βελτιωτικών οίκων που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Διαβάστε επίσης:

Το G-NIVA είναι η Mercedes G-Class του φτωχού

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα αυτοκίνητα που αξίζει να περιμένεις για το 2020!

cars

Έκρηξη πωλήσεων στην γερμανική αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

cars

Ποιους κινητήρες καταργεί η BMW;

cars

To νέο Cupra Leon αποκαλύπτεται

cars

Δοκιμάζουμε την plug-in υβριδική BMW X5 xDrive 45e των 394 PS

cars

Μετά την αυτόνομη οδήγηση έρχονται τα αυτόνομα… παντιλίκια (Video)

cars

Κορωνοϊός: Μειώσεις μισθών και αναστολές συμβάσεων στη McLaren!

cars

Το Genesis GV80 εντυπωσιάζει εντός και εκτός δρόμου

cars

Όταν ο Aguero έδινε ρεσιτάλ στο Ντόνινγκτον με Mercedes DTM (video)

cars