CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes S-Class αποκαλύπτει μία ριζικά διαφορετική καμπίνα!

Η τρέχουσα γενιά της Mercedes-Benz S-Class κυκλοφορεί ήδη από το 2013 και ανανεώθηκε το 2017. Μπορεί 7 ή 8 χρόνια να μην ακούγονται πολλά όταν μιλάμε για ένα mainstream μοντέλο αλλά με τους ρυθμούς που κινείται η τεχνολογία στο άνω άκρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου, οποιοδήποτε μοντέλο πλησιάζει ηλικιακά τα 10 χρόνια, ριψοκινδυνεύει να μείνει πίσω. Είναι προφανές ότι καμία εταιρία δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο για την ναυαρχίδα της κι έτσι δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Mercedes-Benz ετοιμάζει τον αντικαταστάτη της W222 και αυτός ακριβώς ο αντικαταστάτης αποκαλύπτεται μπροστά μας στις πιο πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Στην προκειμένη περίπτωση δε, η λέξη “αποκαλύπτεται” δεν χρησιμοποιείται με την μεταφορική της έννοια αλλά με την κυριολεκτική, αφού το πρωτότυπο που έχουμε μπροστά μας δεν φορά παρά ελάχιστο καμουφλάζ. Έτσι, έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε την εξελικτική γραμμή που επέλεξε η γερμανική φίρμα για το κορυφαίο μοντέλο της και την σχεδιαστική γλώσσα που δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της αλλά ταυτόχρονα, μοιάζει με το επόμενο λογικό βήμα στην σειρά. Σε γενικές γραμμές, αν θέλουμε να αναγνωρίσουμε κάποιες τάσεις που φαίνεται πως ακολουθεί η S-Class, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την μεγενθυμένη γρίλια και τα λεπτά φωτιστικά σώματα αριστερά και δεξιά της ενώ στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβουν τα οριζόντια φανάρια που ενώνονται, οπτικά τουλάχιστον, με μία χρωμιωμένη λωρίδα που διατρέχει το πλάτος του αυτοκινήτου.

Ενώ εξωτερικά λοιπόν έχουμε εξέλιξη, στην καμπίνα έχουμε πλήρη και ριζικό ανασχεδιασμό. Η Mercedes-Benz αφήνει πίσω της ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα και με τη νέα S-Class, κάνει ένα σχεδιαστικό “άλμα” υιοθετώντας ένα εντελώς διαφορετικό, τρισδιάστατο στιλ. Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει φυσικά το χαρακτηριστικό, τριάκτινο, πολυλειτουργικό τιμόνι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων αλλά δεξιά, η μεγάλη οριζόντια οθόνη δίνει την θέση της σε μία εξίσου μεγάλη, αν όχι μεγαλύτερη, κάθετη. Αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει μία σειρά μετακινήσεων στους αεραγωγούς ενώ από την κεντρική κονσόλα και το ταμπλό λάμπουν δια της απουσίας τους τα φυσικά χειριστήρια, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο χειρισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποσυστημάτων της νέας S-Class θα γίνεται είτε μέσω της μεγάλης κεντρικής οθόνης, είτε με φωνητικές εντολές.

Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά, οφείλουμε να σημειώσουμε πως η νέα S-Class θα βασίζεται στην MRA II πλατφόρμα της Mercedes-Benz και θα επωφελείται από τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς – από αυτόν του εξηλεκτρισμού μέχρι τα συστήματός ασφαλείας και από αυτόν της αυτόνομης οδήγησης και των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης μέχρι αυτόν της ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, η νέα γενιά αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του ερχόμενου καλοκαιριού, πριν λανσαριστεί στην αγορά μερικούς μήνες αργότερα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο καιρός σήμερα 12/3/2024

cars

Το νέο Audi RS3 είναι ένα super-hatchback 400 ίππων.

cars

Έρχεται και η νέα Porsche 911 Turbo S!

cars

Toyota Hilux Black Bison. Με άγριες διαθέσεις

cars

Η Audi είναι έτοιμη για το νέο RS3… Επιτέλους!

cars

Οδηγούμε το όμορφο, ευέλικτο και ιδιαίτερα οικονομικό Opel Mokka 1.5 Diesel Ultimate

cars

Έρχονται το ’23 τα νέα Skoda Superb και Kodiaq.

cars

Προάγγελος της νέας BMW 7 Series στο Μόναχο.

cars

Με διακυμάνσεις το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

cars