CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes S-Class θα έγραφε ιστορία με έναν 8-λιτρο W18!

Παρά ταύτα οι μηχανικοί της εταιρίας που κατασκευάζει από επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι φορτηγά και λεωφορεία ήθελαν να κάνουν το επόμενο βήμα. Επιθυμούσαν κάτι πιο τρανταχτό, πιο πολυκύλινδρο και με αποθέματα ροπής άρματος που να σημείωνε ένα νέο ορόσημο στην πορεία της Mercedes.

Έτσι, υπήρξε η σκέψη για την παραγωγή ενός W18(!) που θα είχε χωρητικότητα 8.000 cc και που θα έμπαινε κάτω από το καπό της ναυαρχίδας της μάρκας: της S-Class! Συγκεκριμένα, το πρότζεκτ είχε την κωδική ονομασία M 216 και αφορούσε στην γενιά W140 της S-Class.

Η διάταξη του W18 ήταν πολύπλοκη αφού συνδύαζε τρία εξακύλινδρα σκέλη σε γωνία 75,5 μοιρών. Μιλάμε για ένα μοτέρ διάταξης W που θα ξεπερνούσε κατά δύο κυλίνδρους τον W16 της VW που ουσιαστικά αποτελούταν από δύο V8.

Μάλιστα η Mercedes υπολόγιζε να λανσάρει δύο W18 εκδόσεις της S-Class. Την «βασική» 800 SEL με ισχύ περίπου στους 490 PS και ροπή στα 750 Nm, ενώ η ισχυρότερη θα απέδιδε 680 PS και 800 Nm.

Παρά ταύτα οι υπεύθυνοι στο μηχανολογικό τομέα έκριναν εκείνη την εποχή πως ο εξάλιτρος V12 κάλυπτε με το παραπάνω τις απαιτήσεις της μάρκας και πως δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για την παραγωγή ενός τόσο πολύπλοκού και ακριβού μηχανικού συνόλου. Πέρα από το γόητρο και το κύρος…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Φοιτητής κερδίζει βραβείο καινοτομίας για κράνος που κάνει αυτόματα κλήση σε περίπτωση ατυχήματος

cars

Επιστρέφει το Renault Clio στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη

cars

Chaos: Νέα αποκάλυψη για το ελληνικό hypercar των 3.000 ίππων

cars

Έτσι θα είναι το νέο SUV smart #3, που θα ανταγωνιστεί το Volkswagen ID.4 (photos)

cars

NASCAR: Η τηλεμετρία «μίλησε» για τον… περίεργο τερματισμό του Ross Chastain (video)

cars

Mε έκπτωση έως 4.200 ευρώ το Fiat Talento Van

cars

Ο Thierry Neuville, “πρίγκηπας” του Monte Carlo!

cars

Η Σουηδέζα κασκαντέρ που αγάπησε τις Alfa Romeo (Video)

cars

To Nissan Leaf στην υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος

cars