CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mitsubishi “δανείζεται” δύο μοντέλα της Renault και μένει Ευρώπη!

Όταν βασικός στόχος είναι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, η λήψη δύσκολων ή ακόμα και αντιδημοτικών αποφάσεων είναι επιβεβλημένη και αυτό ακριβώς έκανε η Mitsubishi όταν αποφάσιζε να διακόψει το λανσάρισμα νέων μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά για να εστιάσει στην πιο προσοδοφόρα αγορά της Ασίας. Κάτι άλλαξε όμως στο ενδιάμεσο και η ιαπωνική φίρμα έκρινε ότι θα ήταν βέλτιστο να διατηρήσει μία υποτυπώδη παρουσία και στην δική μας ήπειρο.

Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας λοιπόν, αποφασίστηκε ότι η Mitsubishi θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία με δύο μοντέλα τα οποία θα βασίζονται σε αντίστοιχα μοντέλα της Renault. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ούτε ποια θα είναι αυτά, ούτε σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμα. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι τα νέα Mitsubishi θα χρησιμοποιούν την ίδια αρχιτεκτονική και τα ίδια κινητήρια σύνολα με τα “αδερφάκια” τους αλλά θα έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις ώστε να ξεχωρίζουν επαρκώς από αυτά.

Η Mitsubishi Motors εφαρμόζει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και η απόφαση μας να παγώσουμε την εξέλιξη νέων μοντέλων για την συγκεκριμένη αγορά όπως ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020, στο μεσοπρόθεσμο πλάνο μας, παραμένει.

Η συμφωνία OEM παροχής ωστόσο, θα μας δώσει μία λύση για να προσφέρουμε νέα προϊόντα εξελιγμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, μαζί με την συνεχιζόμενη after sales επιχείρηση μας.

Δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Takao Kato, καλωσορίζοντας την τελευταία εξέλιξη. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που επετεύχθη εντός της Συμμαχίας δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα αλλά σύμφωνα με προηγούμενο δημοσίευμα έγκυρου μέσου, τα “νέα” μοντέλα της Mitsubishi θα παράγονται σε εργοστάσια της Renault στη Γαλλία. Ποια θα είναι τα μοντέλα και κατά συνέπεια, πού θα παράγονται, είναι κάτι που θα μάθουμε στο προσεχές μέλλον καθώς το λανσάρισμα τους στην αγορά τοποθετείται γύρω στο 2023.

The post Η Mitsubishi “δανείζεται” δύο μοντέλα της Renault και μένει Ευρώπη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες.

cars

Το νέο κέντρο εκπαίδευσης της BMW

cars

Citroen C3 AirCross C-Series

cars

Το teasing της Alfa Romeo Tonale συνεχίζεται!

cars

Kawasaki Ninja ZX-10R & Ninja ZX-10RR. Με αναβαθμίσεις για το 2021

cars

Νέο Hyundai Elantra. Συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το Sonata!

cars

Η Hyundai ετοιμάζει ήδη ένα “καυτό” ηλεκτρικό.

cars

Nissan. Φροντίζει για το After Sales Service

cars

Mercedes-Benz Ελλάς. Συμμαχεί με την Elpedison

cars