CARSNEWS
AUTONEWS

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της ελπίζοντας σε ανάκαμψη!

Κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2019, οι πωλήσεις της Nissan στην Ευρώπη παρουσίασαν πτώση της τάξης του 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος αλλά η ιαπωνική φίρμα έχει ήδη καταστρώσει το πλάνο ανάκαμψης και έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του με το ολοκαίνουριο Juke. Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την ανανέωση ολόκληρης της γκάμας SUV της μέσα στους επόμενους 18 μήνες καθώς δεν αποτελεί μυστικό ότι η Nissan βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις των SUVs της αλλά η ηλικία τους σε συνδυασμό με τον ολοένα και σκληρότερο ανταγωνισμό δεν αποτελούν και τον καλύτερο συνδυασμό.

Έτσι, μεταξύ της αρχής του 2020 και του μέσου του 2021, η Nissan θα αντικαταστήσει το Qashqai και το X-trail και θα παρουσιάσει ένα νέο, ηλεκτρικό SUV για το οποίο μας έδωσε μία πρώτη γεύση με το Ariya concept. Ακριβείς ημερομηνίες δεν γνωρίζουμε αλλά πηγές κοντά στην εταιρία φέρονται να έχουν αποκαλύψει πως το επόμενο μοντέλο που θα ανανεωθεί, πιθανότατα εντός των επόμενων 6 μηνών, θα είναι το X-trail ενώ επόμενο στη σειρά είναι το Qashqai, με τη νέα γενιά να παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο του 2020. Όπως έκανε στο Juke, η Nissan θα παραγκωνίσει την τεχνολογία της πετρελαιοκίνησης προς όφελος της “E-power” υβριδικής τεχνολογίας που σημειώνει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία.

Αργότερα ακόμα, κοντά στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021 θα παρουσιαστεί και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα τοποθετηθεί στο premium άκρο της κατηγορίας με τιμή που θα ξεκινά από τα €50.000 περίπου και θα φτάνει μέχρι και τα 70.000 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση. Η τιμή αυτή θα το φέρει αντιμέτωπο με την Mustang Mach E που στην Γερμανία θα κοστίζει €47.000-62.000. Η ουσία πάντως είναι ότι καθώς το σχέδιο της Nissan ξεδιπλώνεται μπροστά μας, ο στόλος της θα είναι ένας από τους νεότερους ηλικιακά στην Ευρώπη και αυτό μόνο κακό δεν είναι!

Related Articles

Alfa Romeo Giulia &Stelvio MY2020. Aναβαθμισμένες

cars

Το Dacia Spring είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Γαλλία!

cars

Peugeot 508 1.5 BlueHdi EAT 8. Η αρχοντιά του σεντάν

cars

Στο νοσοκομείο η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Bury

Στην Τήλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ομιλία το βράδυ στο φόρουμ για τον τουρισμό

cars

Skoda Enyaq iV. Σε κοινή γραμμή παραγωγής με Octavia και Karoq

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars

Dacia. Mία «μικρή» μάρκα με ιστορία και κυρίως μέλλον

cars

Η Kia αποκαλύπτει λίγο περισσότερο από το νέο Sorento.

cars