CARSNEWS
AUTONEWS

Η Nissan εξετάζει την απόσχιση της από την συμμαχία με τη Renault.

Ήδη  πριν από την σύλληψη του Carlos Ghosn η συμμαχία Renault-Nissan περνούσε δύσκολες ώρες. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από την ιαπωνική πλευρά για τις μέτριες επιδόσεις της Nissan στον στίβο των πωλήσεων και αν ευσταθούν οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν εδώ και κάποιον καιρό, οι ιθύνοντες της φίρμας επέρριπταν ευθύνες στο μεγάλο αφεντικό και το μεγαλεπήβολο σχέδιο του για πλήρη συγχώνευση με τη Renault. Τώρα, με τον Ghosn εκτός πλάνου, ακούγεται πως εξετάζονται σενάρια για απόσχιση της Nissan από την Συμμαχία.

Η απόσχιση αυτή θα εστιάζει στους τομείς του engineering/τεχνολογίας και της παραγωγής ενώ θα περιλαμβάνει και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Nissan αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει πέραν του διερευνητικού σταδίου, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Με λίγα λόγια, η Nissan εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διατήρησης της Συμμαχίας αν και το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσει είναι αν το όποιο σχέδιο αποχώρησης από αυτήν είναι εφικτό καθώς η Renault είναι ο κύριος μέτοχος στη Nissan και “πιέζει” για την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο εταιρίες.

Για πολλούς, το 2020 θα είναι καθοριστικό αναφορικά με το μέλλον της Συμμαχίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Renault που ανέλαβε καθήκοντα αμέσως μετά τον C. Ghosn δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι “αν εντός του 2020 δεν αποσπάσουμε τις ενάρετες δυνατότητες της Συμμαχίας θα θεωρήσω πως εγώ και οι ομάδες μου αποτύχαμε”. Το πρώτο βήμα για την αναθέρμανση των σχέσεων θα είναι κάποια κοινά projects που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον – projects στα οποία δούλεψαν μαζί ο Senard της Renault με τον Uchida της Nissan. Το θέμα είναι κατά πόσον η συνεργασία των δύο εταιριών έχει γίνει τοξική και αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εξουδετέρωση της τοξικότητας και για την αναδόμηση/ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Subaru. Με νέες μειωμένες τιμές

cars

Mazda: 3 ηλεκτρικά και 5 plug-in υβριδικά μέχρι το 2025!

cars

Μετέωρα- Γρεβενά με Nissan Juke. Στον Βενέτικο ο χρόνος κάνει στάση!

cars

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Ο ακροδεξιός Βίλντερς δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ολλανδίας, παρά τη νίκη στις εκλογές

cars

SYM Symphony ST 200i ABS. Πιο προσιτό

cars

Kalle Rovanperä: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC κερδίζει και αγώνες Drift

cars

Νέο Toyota CH-R. Ανανεωμένο και με καινούριο μηχανικό σύνολο

cars

Chevrolet Corvette Z06. Περισσότερο C8.R παρά Stingray.

cars