CARSNEWS
AUTONEWS

Η Opel αποχαιρετά τον “πατέρα” του Calibra και του GT, Erhard Schnell.

Δυστυχώς, στην βιομηχανία του αυτοκινήτου οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τα αυτοκίνητα που “σημάδεψαν” την ιστορία δεν απολαμβάνουν την προσοχή που τους αρμόζει μέχρι την στιγμή που θα φύγουν από την ζωή. Γι’ αυτό φταίμε εμείς, τα μέσα ενημέρωσης που εστιάζουμε πολύ λιγότερο απ’ όσο θα έπρεπε στις φυσιογνωμίες της αυτοκίνησης αλλά και οι εταιρίες που δεν τους προβάλουν όσο τους αρμόζει. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους, είναι ο Erhard Schnell, που έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι περισσότεροι μπορεί να μην γνωρίζουν τον Schnell και ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό, έστω και αν αφορμή είναι ο θάνατος του. Ο Erhard Schnell γεννήθηκε το 1927 και σπούδασε “εμπορικά γραφικά” στο Offenbach. Το 1952 εντάχθηκε στο δυναμικό της Opel και ένα από τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του, ήταν το λογότυπο των Kapitan και Rekord. Το 1961, ταξίδεψε στο Detroit όπου τελειοποίησε την τέχνη του στο GM Tech Center και το 1962 ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο πρώτο concept που εξελίχθηκε από ευρωπαϊκή εταιρία. Οι ιδέες του πήραν μορφή όταν άνοιξε το “Opel Styling Studio” το 1964 ενώ έναν χρόνο αργότερα, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Experimental GT. Τρία χρόνια μετά, η έκδοση παραγωγής του Opel GT κυλά στην γραμμή παραγωγής και ο πατέρας του, Erhard Schnell είναι εκστασιασμένος από την επιτυχία του!

Κατά την μακρόχρονη θητεία του στην Opel όμως, ο Schnell “γέννησε” κι άλλα παιδιά. Αυτός ήταν που σχεδίασε την πρώτη γενιά του Corsa ενώ δική του δημιουργία είναι και το εμβληματικό Calibra. Το αγαπημένο του, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Μία νέα, μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα. Είχα πλήρη ελευθερία με τον σχεδιασμό

Και το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο τον δικαίωσε, αλλά γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία και αποτελεί ένα cult σύμβολο της δεκαετίας του ’90. Ο Schnell αποχώρησε από την Opel το 1992, κλείνοντας ένα πολύ μεγάλο και πολύ πετυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να σχεδιάζει. Απλά το έκανε για τον κήπο του σπιτιού του… Αντίο κύριε Schnell και ευχαριστούμε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Honda πιστεύει ακόμα στο υδρογόνο

cars

Kia. Μετασχηματίζεται και εξελίσσεται

cars

Ford Puma Titanium X. Πολυτέλεια και χρηστικότητα

cars

Το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach ετοιμάζεται για τον Νοέμβριο!

cars

Κυκλοφορούν ξανά ψίθυροι για την αναβίωση του Honda S2000.

cars

Ram 1500 Revolution BEV Concept 2023 – Ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί…

cars

Η BMW αποχαιρετά τον quad-turbo πετρελαιοκινητήρα της!

cars

GMC Hummer. Το ηλεκτρικό super-pickup του μέλλοντος.

cars

9 λάθη που κάνουμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι – Οδηγίες για έναν καλό ύπνο

cars