CARSNEWS
AUTONEWS

Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra.

Η κατηγορία των compact αυτοκινήτων στην οποία ανήκει το Opel Astra μπορεί να μην έχει την δυναμική που είχε πριν από 20 χρόνια αλλά με 1.723.367 αυτοκίνητα το 2019, παραμένει η 3η μεγαλύτερη σε πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, έπειτα μονάχα από τα μικρά hatchbacks και τα μικρά SUVs. Το Astra όμως έχει παύσει να είναι ανταγωνιστικό, παρουσιάζοντας το 2019 πωλήσεις που αντιστοιχούν μόλις στο ¼ του ηγέτη της κατηγορίας, VW Golf, άρα μία ριζική ανανέωση είναι επιτακτική ανάγκη και η Opel το γνωρίζει, οπότε αρχίζει ήδη να προετοιμάζεται για την αντικατάσταση της τρέχουσας, από την επόμενη γενιά.

Μία επόμενη γενιά που όπως υποθέταμε μέχρι σήμερα και επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας, Michael Lohscheller, θα βασίζεται στην ίδια (EMP2) αρχιτεκτονική της Stellantis με το Peugeot 308 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από μερικές εβδομάδες και κατά πάσα πιθανότητα, θα μοιράζεται και τα ίδια κινητήρια σύνολα με αυτό. Για το τελευταίο δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση αλλά ο Lohscheller δήλωσε ότι το νέο Astra θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία με κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης και plug-in υβριδικές εκδόσεις ενώ στην γκάμα του επερχόμενου μοντέλου θα προστεθεί και η station wagon έκδοση για όποιον επιζητά χώρους αλλά δεν θέλει να επιλέξει ένα SUV. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το νέο μοντέλο της Opel θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση όπως το Corsa και το Mokka, αλλά δεδομένου ότι το Peugeot 308 θα γίνει διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό, δεν μπορούμε να φανταστούμε γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το αδερφάκι του εκ Γερμανίας…

Σχεδιαστικά, περιμένουμε από τη νέα γενιά του Astra να ακολουθήσει στον δρόμο που χάραξε το Mokka, με λιτό αλλά μοντέρνο design στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η “Vizor” γρίλια της εταιρίας και μία πλήρως ψηφιοποιημένη καμπίνα με δύο μεγάλες οθόνες και όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που έχουμε μάθει να περιμένουμε από ένα σύγχρονο μοντέλο. Την παραγωγή του νέου Opel Astra θα αναλάβει το εργοστάσιο στο Russelsheim της Γερμανίας ενώ η παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές του νέου έτους. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα λοιπόν.

The post Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bentley Continental GT by Mulliner. Πόσες ραφές είναι αρκετές;

cars

Jeep Compass. Προσφέρει πολλές επιλογές

cars

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονης από νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης

Bury

O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό σε επίσημο δείπνο στο Athénée για τη λήξη του «Οur Ocean»

Bury

Διαψεύδει το Κρεμλίνο την καταγγελία της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι περί δολοφονίας του στη φυλακή

cars

Volkswagen Golf GTI. Έτοιμη η όγδοη γενιά του μοντέλου

cars

Το Rimac Nevera θέτει τα standards με 1900+ ίππους!

cars

Μercedes plug-in υβριδικά. Οικολογία και οικονομία σε πρώτο πλάνο

cars

Renault. «Χρωματίζει» με προνόμια τη ζωής σας

cars