CARSNEWS
NEW MODELS

Η Pirelli παρουσιάζει λάστιχα με σύνδεση στο internet

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα η σύνδεση στο internet, είτε μέσω smartphone είτε μέσω του συστήματος infotainment, θεωρείται δεδομένη αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες μεταβίβασης πληροφοριών. Που μπορούν να συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

H Pirelli για παράδειγμα έχει πλέον στη γκάμα της ένα λάστιχο το οποίο μπορεί να αποστείλει χρήσιμα δεδομένα σε ότι αφορά την κατάσταση του δρόμου τόσο στο ίδιο του αυτοκίνητο στο οποίο είναι τοποθετημένο όσο και σε άλλα οχήματα που κινούνται κοντά.

Το διασυνδεδεμένο λάστιχο έχει στο εσωτερικό του ένα δίσκο το μέγεθος του οποίου είναι ανάλογο ενός νομίσματος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα αισθητήρα, έναν επεξεργαστή και τα ηλεκτρονικά που εξασφαλίζουν την επικοινωνία του. Ο δίσκος αυτός καταγράψει δεδομένα τα οποία στέλνει στην κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου (ECU) και σε αυτές άλλων αυτοκινήτων που όπως προαναφέραμε βρίσκονται κοντά.

Αν για παράδειγμα παρουσιαστεί υδρολίσθηση οι πληροφορίες αυτές όχι μόνο θα βοηθήσουν στην καταστολή της, καθώς το αυτοκίνητο θα προσαρμόσει ανάλογα ότι μπορεί -από τη χαρτογράφηση του κινητήρα μέχρι και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης αν αυτό είναι εφικτό- αλλά θα ενημερώσουν και άλλους οδηγούς προκειμένου να μπορέσουν να την αποφύγουν. Φυσικά θα παρέχονται πληροφορίες και για την κατάσταση του ελαστικού αυτού καθαυτού, όπως για τη φθορά την πίεση, τη φθορά του πέλματος κ.λπ.

Related Articles

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

cars

Ανατροπή – Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα την Τετάρτη 9/11

cars

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLA (Video)

cars

Ριζικές αλλαγές στη Volkswagen προτείνει ο Herbert Diess

cars

Αυτό είναι το νέο VW Tiguan με 320 ίππους στην έκδοση R

cars

Η Mansory Cabrera είναι μια “πειραγμένη” Lambo που κάνει το 0-100 km/h σε 2 sec (video)

cars

Tα SUV αλλάζουν γιατί “σκοτώνουν” ακόμη και με ταχύτητα 32 χλμ./ώρα!

cars

ΜΜΜ: Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων

cars

Δυσεύρετοι γίνονται οι καταλύτες αυτοκινήτων

cars