CARSNEWS
NEW MODELS

Η Polestar θα χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλωμένα υλικά για τα εσωτερικά των μοντέλων της

To πλήρως ηλεκτρικό Polestar 2 έχει σύμφωνα με την υπό-μάρκα της σουηδικής Volvo ένα «vegan εσωτερικό», καθώς απουσιάζουν πλήρως ζωικής προέλευσης υλικά, π.χ. δέρματα, αλλά αυτό είναι μάλλον το πρώτο βήμα. Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της μάρκας θέλουν να εφαρμόσουν στα νέα τους μοντέλα ένα πλήρη κύκλο βιωσιμότητας. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της για μείωση του βάρους, τον περιορισμό των πλαστικών και γενικά των αποβλήτων κάθε τύπου.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Thomas Ingelath, του επικεφαλής της Polestar, ο οποίος είπε πως «είναι σαφές πως για να υπάρχει ολοκληρωμένη βιωσιμότητα θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε στοιχείο που μπαίνει στα αυτοκίνητά μας. Για την Polestar η βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στην ηλεκτρική πρόωση και οι νέες λύσεις που εξελίσσουμε και θα παρουσιαστούν στα μελλοντικά μας μοντέλα δείχνουν τις προθέσεις μας».

Έτσι για παράδειγμα οι επενδύσεις για τα καθίσματα θα μπορούν να κατασκευαστούν από 3D ίνες οι οποίες θα προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού. Επίσης κάποια άλλα στοιχεία του εσωτερικού θα μπορούν να κατασκευάζονται από υλικά όπως ο φελλός ή τα δίχτυα που θα προέρχονται από οινοποιεία και από αλιευτικά σκάφη αντίστοιχα. Από υπολείμματα φελλού για παράδειγμα μπορούν να κατασκευαστούν διακοσμητικά, ενώ από ανακυκλωμένα δίχτυα μοκέτες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απίστευτο! Ληστές αφαιρούν τροχό αυτοκινήτου σε λιγότερο από ένα λεπτό (video)

cars

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Yamaha

cars

Τα SEAT Ibiza και Arona μπορείτε να τα αποκτήσετε άμεσα!

cars

Κατασκευάζοντας μία χειροποίητη, ξύλινη, Mustang Shelby GT500 (βίντεο)

cars

Η Volvo φρεσκάρει τα S90 και V90 και προσθέτει mild hybrid εκδόσεις

cars

Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

O ορισμός της τρέλας: Mazda RX 7 με τέσσερις ρότορες! (Video)

cars

Η νέα BMW Σειρά 4 Coupe αποκαλύπτεται

cars

Αποκλειστικά τετρακίνητα και ισχυρότερα τα επόμενα Audi A4/A5

cars