CARSNEWS
AUTONEWS

Η Polestar φέρνει το Precept στην Γενεύη!

Η Polestar συνεχίζει να εξελίσσεται και να επεκτείνεται και είναι έτοιμη να παρουσιάσει μία πρόγευση του τρίτου μοντέλου της στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Η πρόγευση αυτή θα πάρει τη μορφή ενός πρωτοτύπου με όνομα Precept ενώ η ανακοίνωση της σουηδικής εταιρίας συνοδεύεται από μία σκοτεινή φωτογραφία. Δυστυχώς, η οπτική γωνία δεν μας βοηθά στο να διακρίνουμε το στιλ του αμαξώματος αλλά τουλάχιστον είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για Polestar καθώς ξεχωρίζουμε τα χαρακτηριστικά φανάρια εμπρός και πίσω.

Το μόνο που “αποκαλύπτει” η υπο-μάρκα της Volvo είναι πως το Precept “δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία κινείται” αλλά οι φήμες που έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν, αναφέρουν πως το πρωτότυπο (όπως και το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον) θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και όχι plug-in υβριδικό όπως το Polestar 1. Αυτό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σημαίνει πως το Precept θα βασίζεται στην CMA πλατφόρμα και θα εξοπλίζεται με κάποιου είδους εκδοχή του κινητήριου συνόλου του Polestar 2. Σε εκείνο, δύο ηλεκτροκινητήρες απέδιδαν συνδυαστικά 408 ίππους και 660 Nm ροπής ενώ μία μπαταριά 78 kWh πρόσφερε αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτά τα νούμερα αντιπροσωπεύουν το powertrain του Precept.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στο Precept θα πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Google. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το σύστημα θα βασίζεται στο Android λογισμικό και θα προσφέρει πρωτόγνωρες επιλογές εξατομίκευσης, όχι μόνο της μεγάλης οθόνης αλλά ολόκληρης της καμπίνας, με βάση της προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη και τις τελευταίες εφαρμογές που χρησιμοποίησε αυτός. Γι’ αυτό, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του “Google Assistant” ενώ ιδιαίτερο σημασία για την Polestar έχει και ο έλεγχος των πληροφοριών που παρέχονται στον οδηγό. Αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρχει… λογοκρισία αλλά πως θα δούμε νέα συστήματα ώστε να αποφευχθεί η υπερπληροφόρηση και η απόσπαση της προσοχής. Η φωτεινότητα των οθονών για παράδειγμα, θα είναι υψηλότερη όταν τις κοιτάει ο οδηγός και χαμηλή όταν δεν τις κοιτάει ενώ η προσέγγιση μίας “επιφάνειας διεπαφής” με το χέρι θα φανερώνει τα προηγουμένως σκοτεινά, χειριστήρια. Αυτά και άλλα πολλά, στις 25 Φεβρουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του Precept!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του από τα 8 έως τα 13 της χρόνια

cars

Με νέο, Android σύστημα infotainment το Volvo XC40 Electric.

cars

Έφυγε σε ηλικία 97 ετών “Η Φωνή” της F1, Murray Walker.

cars

Είναι πραγματικός ο χώρος αποσκευών που ανακοινώνουν οι εταιρίες;

cars

Ετοιμοπαράδοτα Ford σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων

cars

Το Subaru WRX STI κάνει ρεκόρ στη Transfagarasan (video)

cars

Το Taigo είναι η νέα πρόταση της Volkswagen στα crossover.

cars

KIA EV6. H επόμενη μέρα της KIA είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα

cars

Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS. Aπτή απόδειξη υψηλών δυνατοτήτων

cars