CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 24%.

Η σχέση ανάμεσα στην Porsche και την Rimac αποκτά ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον με κάθε χρόνο που περνά και δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε παράλογο. Η βιομηχανία αυτοκινήτου κινείται με ταχείς ρυθμούς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, η Porsche δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής sport αυτοκινήτων και η Rimac διαθέτει τεχνολογία και τεχνογνωσία που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη στην Porsche. Μελλοντικά και όχι μόνο.

Έτσι, ενώ στα μέσα του 2018 η Porsche εξαγόρασε το 10% της κροατικής εταιρίας και αύξησε το μερίδιο της στο 15,5% περίπου έναν χρόνο αργότερα, δεν είδαμε ακόμα το τέλος αυτού του σίριαλ. Από τότε, η Rimac έχει διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της απασχολώντας περίπου 1.000 άτομα ενώ είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του εξωφρενικού C_Two.  Η γερμανική μάρκα επανέρχεται λοιπόν, επενδύοντας €70 εκατομμύρια και αυξάνοντας το μερίδιο της στην Rimac στο 24% χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις υπόλοιπες συνεργασίες που έχει συνάψει η κροατική φίρμα με εταιρίες όπως η Hyundai, η Kia, η Aston Martin, η Pininfarina, η Koenigsegg κ.ά. Όπως καταλαβαίνεις, η Rimac είναι “καυτή”!

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε σε νέα, συναρπαστικά και εξηλεκτρισμένα προϊόντα καθώς και για το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη της Porsche στη Rimac έφερε αρκετούς γύρους επενδύσεων κάνοντας την Porsche έναν σημαντικό μέτοχο της εταιρίας.

Δήλωσε ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της μάρκας. Η Porsche έχει ήδη κάνει παραγγελία στη Rimac “την εξέλιξη εξαιρετικά καινοτόμων εξαρτημάτων” και οι δύο τους θα επεκτείνουν την υπάρχουσα συνεργασία τους αλλά ταυτόχρονα, η Rimac θα διατηρήσει πλήρη ανεξαρτησία τονίζοντας ότι τα projects της και οι μέτοχοι της θα παραμείνουν ξεχωριστά.

The post Η Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 24%. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Leaf Nismo RC. H ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο

cars

Η Nissan δέχεται ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση!

cars

Η ομάδα ABT CUPRA XE έτοιμη για τη σεζόν 2023

cars

Πότε θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο του Πάσχα

Bury

Σταρόβας: Μου έχει λείψει η τηλεόραση, μου έχει τύχει να έχουμε κλείσει για δυο εκπομπές και στο τέλος να μη γίνει καμία

cars

Amarok vs Land Cruiser vs Discovery vs Wrangler. Το ενδιαφέρον της ποικιλομορφίας.

cars

Audi. Δίνει έμφαση και εκσυγχρονίζει τις After Sales υπηρεσίες της

cars

Η μητέρα της Δούκισσας Νομικού έγινε 58 ετών και μοιάζει σαν αδελφή της

cars

Volkswagen Polo facelift. Με την πετυχημένη συνταγή του Golf.

cars