CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche δημιουργεί τα πρώτα “3D-printed” καθίσματα.

Μολονότι τις περισσότερες φορές το αγνοούμε, το κάθισμα είναι ένα από τα μεμονωμένα εξαρτήματα του αυτοκινήτου με την μεγαλύτερη σημασία. Μπορώ να ζήσω με έναν κινητήρα που “ξυπνάει” μετά τις 1.800 σ.α.λ. αλλά η συμβίωση με ένα άβολο κάθισμα είναι σχεδόν βασανιστήριο. Αυτό το ταπεινό κομμάτι του αυτοκινήτου, περνά πολλές φορές απαρατήρητο αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε μοντέλα που πρέπει να συνδυάσουν διαφορετικά χαρακτηριστικά – βλ. “καθημερινά” sports cars όπως οι Porsche 911 και 718.

Γι’ αυτό η Porsche εξέλιξε ένα νέο κάθισμα για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιείται η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ιδέα είναι αρκετά απλή. Ως βάση, η Porsche επέλεξε το υπάρχον bucket κάθισμα με βάση από EPP (expanded polypropylene), ένα “στρώμα άνεσης” και ένα τελικό στρώμα από το υλικό που η ίδια η εταιρία αποκαλεί Racetex. Το κομμάτι που θα αντικατασταθεί είναι το μεσαίο ενώ η Porsche έχει ανακοινώσει πως το νέο, 3D-printed κάθισμα θα είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικές σκληρότητες ώστε όσοι το επιλέξουν, να το παραμετροποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της εξατομίκευσης!

Προς το παρόν, τα νέα bucket καθίσματα της Porsche αποτελούν concept αλλά η γερμανική φίρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα περάσουν στην παραγωγή. Προς το παρόν, η Porsche δήλωσε πως θα κατασκευάσει μόλις 40 καθίσματα για την 911 και την 718, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα στους πελάτες της τον ερχόμενο Μάιο, μέσω του καταλόγου της Porsche Manufaktur. Άρα, αν διαθέτεις μία Porsche 911 ή μία 718 και θέλεις να έχεις την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα καθίσματα, καλά θα κάνεις να βιαστείς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Renntech εκτοξεύει την ιπποδύναμη της Mercedes-AMG A45 S στα 600 άλογα!

cars

Το instacar δημιουργεί τη νέα υπηρεσία instaride, προωθώντας τη μικροκινητικότητα και την πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα

cars

Στις αρχές του 2021 η ισχυρότερη, BMW M5 CS.

cars

Jeep Gladiator. Μαχητής της ερήμου

cars

Groupe Renault. Σε πλήρη «ηλεκτρική» επίθεση

cars

Αυξήσεις-«φωτιά» στην Εγνατία Οδό από 1η Ιανουαρίου!

cars

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Bury

Peugeot 208 1.2 PureTech 100. Magnifique!

cars

Η Honda πιστεύει περισσότερο στα υβριδικά παρά στα ηλεκτρικά!

cars