CARSNEWS
NEW MODELS

Η Porsche εξελίσσει εντυπωσιακό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης για ηλεκτρικά SUV

Η Porsche έχει μπει δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την Taycan αλλά το βέβαιο είναι πως δεν θα περιοριστεί μόνο στο πολυτελές σεντάν αλλά ούτε και στη συγκεκριμένη διάταξη ηλεκτροκινητήρων. Tα πλάνα της περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και ηλεκτρικά SUV, που θα μπορούν να έχουν μέχρι και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Έναν σε κάθε τροχό δηλαδή. Η διάταξη αυτή σαφώς και θα έχει πολλά κοινά με την αντίστοιχη της Rimac, 15% των μετοχών της οποίας ανήκουν στη γερμανική εταιρεία των σπορ μοντέλων.

Αυτή η μεταφορά τεχνολογίας έχει το πλεονέκτημα πως οι μηχανικοί της Porsche μπορούν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε άλλους τομείς. Όπως για παράδειγμα σε ένα λογισμικό που θα χρησιμοποιεί υπάρχοντες αισθητήρες και θα έχει συνολική εικόνα όλων των κρίσιμων παραμέτρων του αυτοκινήτου καθώς και άμεσο έλεγχο και των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων. Ο στόχος εδώ είναι η επίτευξη πρόσφυσης και ευστάθειας ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι δυσμενείς, π.χ. σε χιονισμένο οδόστρωμα ή πέρα από την άσφαλτο.

Στην περίπτωση αυτή το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορεί να ελέγχει τα πάντα σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει από πριν και όχι όταν κάποιους από τους τροχούς έχει χάσει ήδη την πρόσφυσή του.

Το σύστημα δηλαδή θα αντιδρά πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα συμβατικά, ρυθμίζοντας κατάλληλα την ισχύ σε κάθε έναν από τους τροχούς μεμονωμένα -η Porsche λέει πως αυτό γίνεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και χωρίς καν να το αντιληφθεί ο οδηγός. Το πότε το συγκεκριμένο λογισμικό, που θεωρητικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις διατάξεις με τέσσερις κινητήρες, θα είναι διαθέσιμο είναι ακόμα άγνωστο.

Related Articles

Με αυτόν το ηλεκτροκινητήρα κάθε αυτοκίνητο μετατρέπεται εύκολα σε ηλεκτρικό

cars

Η νέα Mercedes-AMG S-Class είναι ένα supersedan 800 plus ίππων

cars

H μεταφορά και η συντήρηση των οχημάτων της πρώην βασιλικής οικογένειας (Video)

cars

Πάρτι γενεθλίων σε 3 μοντέλα της Porsche (βίντεο)

cars

To Peugeot RCZ που θα θέλαμε

cars

Καθίζηση των πωλήσεων κατά 55,1% το Μάρτιο στην Ευρώπη

cars

Δοκιμάζουμε την plug-in υβριδική BMW X5 xDrive 45e των 394 PS

cars

To νέο ψηφιακό υπερόπλο της Mitsubishi

cars

Tesla Model Y: Ανανεωμένο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών

cars