CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου πανάλαφρου sports car!

Η Porsche έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία ελαφριών sports cars. Ένα από τα πλέον εμβληματικά, εν μέρει επειδή ήταν αυτό που οδηγούσε ο James Dean όταν έφυγε από την ζωή, ήταν η 550 Spyder που παρότι κινούνταν χάρη σε έναν λιλιπούτειο 1500άρη, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, κατάφερε να κερδίσει το Targa Florio το 1956 επειδή ζύγιζε μόλις 550 κιλά! Έπειτα, υπήρχε η 909 Bergspyder που ζύγιζε μόλις 384 κιλά ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την 718 Formel 2 των 456 κιλών και την 356 SL των 640 κιλών. Το πλησιέστερο που έχει αυτή τη στιγμή στην γκάμα της η Porsche, είναι μία 718 Boxster T που ζυγίζει περισσότερα από 1.300 κιλά! Άλλες εποχές κι άλλες οι απαιτήσεις του κόσμου. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της γερμανικής εταιρίας όμως, πιστεύει ότι ένα ελαφρύ, “back-to-basics” sports car θα είχε θέση στην γκάμα της Porsche ακόμα και σήμερα. Ίσως, ειδικά σήμερα.

Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα αγνό, νέο sports car. Γίνονται πολλές συζητήσεις. Πιστεύω ότι είναι εφικτό, ειδικά με τα νέα υλικά.

Δήλωσε ο Michael Mauer επί του θέματος. Η συνταγή φαντάζει απλή: Πάρε την αρχιτεκτονική της τρέχουσας 718, μίκρυνε την, κόντυνε την, αφαίρεσε οτιδήποτε περιττό από πάνω της, “ντύσε” την με ένα αλουμινένιο αμάξωμα και κράτα τον turbo τετρακύλινδρο. Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο ακραίο, αφαίρεσε το turbo και όλα τα περιφερειακά του για περαιτέρω μείωση του βάρους και μεγιστοποίηση του παράγοντα “purity”. Έτσι, αν ο σχεδιασμός πετύχει στην απλότητα του, έχεις ένα νέο sports car, 300 κιλά ελαφρύτερο από την 718 – μία σύγχρονη 550 Spyder.

Το υποθετικό μοντέλο έχει θέση στην μελλοντική γκάμα της Porsche καθώς η επόμενη 718 θα ακολουθήσει τα χνάρια της επόμενης Macan και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Παράλληλα, η Audi έχει αποφασίσει να καταργήσει το TT όπως το γνωρίζουμε σήμερα οπότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό στην γκάμα του VW Group – ένα κενό το οποίο γεμίζει υπέροχα η ιδέα ενός αγνού, “βασικού” νέου μοντέλο με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία της Porsche. Μένει να δούμε αν θα το τολμήσει!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτοκίνητο του 2021 για την Ελλάδα. Αυτή είναι η τελική δεκάδα

cars

Ford Kuga Plug-in Hybrid. Έχει τα πάντα

cars

Νέο Ford Bronco: Πλησιάζει…

cars

Ηρέμησε… Αργεί ακόμα η πρώτη ηλεκτρική Ferrari!

cars

KIA. Αυξάνει συνεχώς τις πωλήσεις της και λόγω των εξηλεκτρισμένων της μοντέλω

cars

Τραϊάνα Ανανία: Στη συνεργασία μου με τον Κιμούλη «τραυματίστηκα» – Πέρασαν 8 χρόνια για να κάνω ξανά θέατρο

cars

Φουντώνουν οι φήμες χωρισμού για Γαρυφαλλιά Καληφώνη και Χρήστο Μάστορα

cars

Ετοιμάζεται για το 2023 η Maserati GranCabrio.

cars

Ο καιρός σήμερα 13/3/2024

cars