CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα!

Η μεταμόρφωση ενός συμβόλου είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν standards τα οποία θα πρέπει να πληροί και οι οπαδοί του έχουν πολύ συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με το πώς πρέπει να είναι και δεν αντιδρούν καλά στις αλλαγές. Σκέψου τι έγινε όταν η Porsche 911 έγινε υδρόψυκτη και τι όταν το σύστημα διεύθυνσης της απέκτησε ηλεκτρική υποβοήθηση. Δύο σημαντικές αλλαγές με διαφορά αρκετών ετών αλλά το ίδιο αποτέλεσμα από την πλευρά του fanbase: γκρίνια και απαξίωση. Έτσι, μπορείς να φανταστείς τις αντιδράσεις του κόσμου σε έναν πιθανό εξηλεκτρισμό του εμβληματικού sports car. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και έχουμε την επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Oliver Blume, τον CEO της Porsche:

Θέλω να είμαι σαφής. Η 911 θα εφοδιάζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης για πολύ καιρό ακόμα.

Η 911 είναι ένα μοντέλο που έχει προετοιμαστεί για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν είναι χρήσιμο να την συνδυάσεις με καθαρή ηλεκτρική κινητικότητα. Πιστεύουμε σε μοντέλα που έχουν εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Με πιο απλά λόγια, η Porsche πιστεύει στην εξειδίκευση των ξεχωριστών μοντέλων και το αποδεικνύει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια. Θα το κάνει πιο σαφές στα χρόνια που έρχονται και η Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της είναι μονάχα η αρχή. Αν θελήσει ποτέ λοιπόν να λανσάρει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό sports car, θα το κάνει με ένα εντελώς νέο μοντέλο και όχι με μία έκδοση της 911. Αυτή έχει πολύ συγκεκριμένη θέση και όποια θεμελιώδης αλλαγή, θα πρέπει να… συμφωνεί με την ιστορία της. Όπως για παράδειγμα ο εξηλεκτρισμός της που προχωρά κανονικά. Ναι, η Porsche θα προσθέσει στο μέλλον μία υβριδική έκδοση της 911 στην γκάμα της αλλά μονάχα όταν μείνει απόλυτα ευχαριστημένη από αυτήν. Όλα αυτά, ως μέρος μίας επένδυσης της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων στην ηλεκτρική κινητικότητα, την βιώσιμη παραγωγή και την ψηφιοποίηση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξέλιξη “e-fuels” από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και τον στόχο για το 50% των πωλήσεων να προέρχονται από υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα.

The post Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Άντζελα Δημητρίου αποχώρησε από το J2US: Δεν μπορώ να μείνω άλλο, η ψυχή μου και η καρδιά μου είναι στη μητέρα μου

cars

Βαγγέλης Παυλίδης: 1ος σκόρερ της Eredivisie φτάνοντας τα 50 γκολ με την Άλκμααρ

cars

Porsche Panamera facelift. Ανανεωμένη και με Turbo S έκδοση 630 ίππων!

cars

Ford Bronco DR. Έτοιμο για άγριο off-roading.

cars

Nissan LEAF. Μια εξαιρετική πραγματική ιστορία

cars

Nissan Ariya. Με σύμμαχο την τεχνολογία και στις επιδόσεις

cars

Τι σημαίνει “V8 Biturbo E Performance” για την Mercedes-AMG;

cars

Honda e. Αποφεύγει επιτυχώς τον τάρανδο;

cars

Peugeot 3008 GT Hybrid4. Η εξέλιξη

cars