CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche Taycan αποκτά νέα, πισωκίνητη, βασική έκδοση.

Τα πρώτα βήματα στην εποχή του εξηλεκτρισμού έγιναν με απόλυτη επιτυχία για την Porsche που κατάφερε να παραδώσει περισσότερες από 20.000 Taycan στους πελάτες της παγκοσμίως. Τώρα, κοιτάει προς την επόμενη ημέρα και εμπλουτίζει την γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της με μία ακόμα έκδοση, συμπληρώνοντας το κενό που είχε δημιουργηθεί συνειδητά από όλες τις τετρακίνητες – βλ. 4S, Turbo και Turbo S. Η νέα, βασική Taycan είναι πισωκίνητη, προσφέρεται με δύο διαφορετικές μπαταρίες και παρουσιάζεται σήμερα πριν λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Μάρτιο.

Με την standard “Performance Battery” των 79,2 kWh, η Taycan εξοπλίζεται με ένα σύστημα που παράγει 326 ίππους και μπορεί να φτάσει έως και τους 408 με την λειτουργία overboost ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 431 χιλιόμετρα. Με την μεγαλύτερη “Performance Battery Plus” που έχει χωρητικότητα 93,4 kWh, η Taycan προσφέρει 380 ίππους (έως 476 με overboost) και εμβέλεια της τάξης των 484 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι η Taycan επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα ανεξαρτήτως μπαταρίας και η τελική ταχύτητα της είναι 230 km/h. Ενώ όμως στις επιδόσεις δεν υπάρχουν διαφορές, δεν ισχύει το ίδιο στην φόρτιση με την Performance Battery να έχει μέγιστη φόρτιση 225 kW και την “Plus”, 270 kW. Σε κάθε περίπτωση, οι μπαταρίες φορτίζουν από το 5, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας τους σε 22,5 λεπτά και 100 χιλιόμετρα προστίθενται στην διαθέσιμη εμβέλεια έπειτα από φόρτιση 5 λεπτών. Εναλλακτικά, με τον ενσωματωμένο φορτιστή η Taycan έχει μέγιστο 22 kW.

Η νέα βασική έκδοση δεν διαφέρει ουσιαστικά από τις υπόλοιπες με την Porsche να έχει επιλέξει να διατηρήσει το ίδιο σύστημα πέδησης με 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4-πίστονες πίσω, LED φωτιστικά σώματα, δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό και 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος με αεροδυναμικό σχεδιασμό. Η Taycan έρχεται από το εργοστάσιο με το απαιτούμενο hardware να υποστηρίξει όλα εκείνα τα στοιχεία εξοπλισμού που βρίσκουμε και στις άλλες εκδόσεις και είναι επιλογή του ιδιοκτήτη ποια θα “ξεκλειδώσει” είτε με την αγορά τους, είτε με την μίσθωση τους χάρη στο σύστημα “Functions on Demand” που το επιτρέπει χωρίς κάποια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία. Όλα γίνονται διαδικτυακά, ανεξάρτητα από την αρχική διαμόρφωση του οχήματος.

The post Η Porsche Taycan αποκτά νέα, πισωκίνητη, βασική έκδοση. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Skoda. Φροντίζει για το service των αυτοκινήτων σας

cars

Αυτή είναι μία BMW Z4 δια χειρός Wiesmann.

cars

VW Taos. Καινούριο SUV από την Volkswagen

cars

Κίνηση τώρα: «Κοκκίνισε» από νωρίς ο Κηφισός – Μικρές καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

cars

Audi etron S & etronS Sportback. Nέες προτάσεις

cars

Η Porsche θα μπορούσε να είχε κάνει τα minivans “καυτά” ξανά!

cars

Ο Francois Leboine επικεφαλής σχεδιασμού των Fiat και Abarth.

cars

CUPRA. Θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα Extreme E

cars