CARSNEWS
AUTONEWS

Η Renault αναβιώνει κλασικά ονόματα για τα επόμενα ηλεκτρικά της.

Όσο περιμένουμε από τη Renault να αποκαλύψει το πλάνο ανάκαμψης που θα αποτελέσει τον “χάρτη” της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια και θα φέρει την σφραγίδα του νέου επικεφαλής της, Luca de Meo, ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για τα άμεσα πλάνα της γαλλικής μάρκας. Πλάνα που έχουν ως απώτερο στόχο τον επαναπροσδιορισμό της Renault στο παγκόσμιο στερέωμα και την αύξηση των πωλήσεων με την αναβίωση, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, κλασικών ονομάτων για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της.

Δύο πηγές ανέφεραν σε έγκυρο μέσο ότι ο de Meo θέλει να φέρει ξανά στο προσκήνιο τουλάχιστον δύο ονόματα από το παρελθόν της Renault. Το 4L, ένα αυτοκίνητο πόλης που λανσαρίστηκε τη δεκαετία του ’60 ως το αντίπαλον δέος για το κλασικό Mini και το Fiat 500 θα “αναγεννηθεί” ως ηλεκτρικό για τη νέα εποχή της εταιρίας και ένα πολύ πιο “βαρύ” όνομα, αυτό του Renault 5 που μας έδωσε δύο γενιές από το λανσάρισμα του στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μέχρι την αντικατάσταση του από το Clio στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια ουσιαστική πληροφορία σχετικά με τα δύο μοντέλα εκτός από το ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιούν την ίδια αρχιτεκτονική με το Zoe. Η εναλλακτική είναι να βασιστούν πάνω στην καινούρια, CMF-EV πλατφόρμα της Συμμαχίας που θα χρησιμοποιήσει πρώτο το Megane eVision που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στα τέλη του προηγούμενου έτους. Το ηλεκτρικό crossover αναμένεται να περάσει σύντομα στην παραγωγή όπως και 3 νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από την Alpine που απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει σχέδιο να μετασχηματιστεί σε μία “ηλεκτρική” μάρκα επιδόσεων.

The post Η Renault αναβιώνει κλασικά ονόματα για τα επόμενα ηλεκτρικά της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat 128. Καινοτομίες 50 ετών!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Πώς επηρεάζεται από την κακοκαιρία Daniel πριν από τη σημερινή (7/9) υπερειδική στην Πλατεία Νερού

cars

Η Fiat συνεχίζει μόνο με το 500X στις Η.Π.Α.

cars

Το νέο Ford Mondeo μεταμορφώνεται σε… crossover.

cars

Βορίδης: Το καθήκον υπερασπίσεως της εδαφικής ακεραιότητας είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο

cars

Toyota C-HR GR Sport. Δια χειρός Gazoo Racing!

cars

Νέο Citroen C3. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 13500 Ευρώ

cars

Αυλαία με λίγες συμμετοχές και ακόμα λιγότερους θεατές για το 42ο Ράλι Παλάδιο

cars

Κι όμως, το Subaru BRZ δεν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

cars