CARSNEWS
F1 & RACES

Η Renault διαψεύδει τα σενάρια αποχώρησης από την F1

Τα κακά αποτελέσματα του 2019 σε συνδυασμό με τις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, έφεραν σύννεφα πάνω από το στρατόπεδο της Renault.

Έχοντας χάσει όλους τους πελάτες της σε ότι αφορούσε στην παροχή υβριδικών μηχανών, η γαλλική εταιρεία επικεντρώθηκε στην εργοστασιακή της ομάδα. Ωστόσο, μετά από τρεις σεζόν διαρκούς προόδου, πέρυσι τα πράγματα δεν κύλησαν θετικά.

Κι αν εκεί, μία αγωνιστική αντεπίθεση το 2020 θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα, ήρθε η πανδημία που πάτησε φρένο στους αγώνες και την αυτοκίνηση, αναγκάζοντας τη μαμά εταιρεία να προχωρήσει σε περικοπές της τάξης των 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου έκαναν λόγω και για αποχώρηση της Renault από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 και ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας Cyril Abiteboul, έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια.

«Είμαστε στη Formula 1 από τα ‘70s. Ήμασταν πάντα πιστοί στη Formula 1 και κοιτώντας μπροστά, νομίζω είναι σημαντικό να παραμείνουμε πιστοί στις ρίζες μας, στην ιστορία μας. Αλλά κι επειδή η συμμετοχή μας στην είναι σημαντική σε ότι αφορά στην αφήγηση που αφορά την επιρροή των εν δυνάμει πελατών του σήμερα και του αύριο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μοναδική αξία και επηρεάζει το κοινό. Γι’ αυτό πιστεύουμε στην εμπλοκή μας, όπως πιστεύουμε σε διάφορες δραστηριότητες marketing. Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με σπορ, με την επιτομή της τεχνολογίας. Και αγώνες σημαίνουν συναίσθημα και αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό για τη Renault. Γι’ αυτό συμμετέχουμε λοιπόν σε αυτό το σπορ τόσες δεκαετίες και σκοπεύουμε να μείνουμε για πολύ καιρό ακόμα», είπε ο Abiteboul στο Motorsport.com.

Πάντως η επιβολή ορίων στους προϋπολογισμούς και η συμφωνία των ομάδων αυτά να κατεβαίνουν σταδιακά ακόμα περισσότερο, μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη της απόφασης παραμονής στη Formula 1.

Διαβάστε ακόμα:

Με πόσα μονοθέσια μπορεί να γίνει Grand Prix της F1;

Οι ομάδες της F1 συμφώνησαν σε σημαντικές αλλαγές κανονισμών

H Daimler φέρεται να θέλει τον Vettel στη Mercedes F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

The best social media from Austin

cars

Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!

cars

F1: Με “φρέσκα” χρώματα στη Σιγκαπούρη η McLaren (video)

cars

Mercedes: Πώς μία αυτοκρατορία της F1 αποσυντίθεται

cars

How Red Bull charged to another F1 constructors’ title

cars

Πως σώθηκε ο Grosjean;

cars

Σε άλλο πλανήτη παραμένει ο Φερστάπεν, πήρε διαστημική pole position στην Ολλανδία

cars

Formula 1® intensifies development of Aston Martin Valhalla supercar

cars

Αλόνσο: ‘Περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο το 2024’

cars