CARSNEWS
NEW MODELS

Η Renault ετοιμάζει ένα μικρό φθηνό ηλεκτρικό SUV για το 2020

Η Renault δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά την μετάβασή της στην ηλεκτρική εποχή, είτε με τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα όπως το Zoe και το Twingο είτε με την μεγάλη γκάμα των υβριδικών της μοντέλων. 

Η ανάγκη για ένα μικρό ηλεκτρικό SUV και μάλιστα προσιτό σε τιμή, μπορεί να καλυφθεί από το City K-ZE το οποίο θα έρθει στην Ευρώπη με τα σήματα της Dacia.

Πάνω σ’ αυτό και τη νέα πλατφόρμα CMF-EV θα μπορούσε να υπάρξει και ένα αυτοκίνητο της Renault, το οποίο  προς το παρόν μέσα στην εταιρία έχει τον κωδικό BCB και θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από ένα ηλεκτρικό supermini, και λίγο μικρότερο από το υπάρχον Captur σε μήκος. 

Το νέο αυτό μοντέλο θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος και χωρητικότητας της μπαταρίας, με το μεγαλύτερο από αυτά να φθάνει και έως τα 550-600 χιλιόμετρα σε αυτονομία. 

Οι φήμες αυτές που κυκλοφόρησαν από γαλλικό περιοδικό είχαν ως ορίζοντα παρουσίασης την έκθεση στο Παρίσι, όμως η αναβολή της έκθεσης αλλά και η γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί με την πανδημία του COVID 19 ίσως τελικά καθυστερήσει την παρουσίασή του και δεν γίνει μέσα στη χρονιά.

Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Renault στο Douai στην Βόρεια Γαλλία όπου κατασκευάζονται τα Espace, Scenic και Talisman, και αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται στις εκθέσεις την άνοιξη του 2021. Εκτός από αυτό το μικρό SUV η εταιρία θα παρουσιάσει και ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV για το 2022, βασισμένο στην ίδια αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα και στο μέγεθος περίπου του Kadjar.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μηδενική προκαταβολή και όφελος έως 3.000 ευρώ από την VW

cars

Η Toyota Supra κατατρόπωσε τις BMW στο Ring (Video)

cars

Το εξωγήινo Tesla Cybertruck βγήκε στους δρόμους του Los Angeles (Video)

cars

Οδηγός στις ΗΠΑ επιλέγει το COV1D19 για αριθμό κυκλοφορίας!

cars

Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang

cars

Η Ford σε αποστολή να κάνει τα αυτοκίνητα πιο αθόρυβα (video)

cars

Δεκέμβριος 1944: Οι δρόμοι των ομήρων

cars

Τι προβλέπεται για την επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, scooter και ποδηλάτων

cars

Υβριδικές BMW Σειράς 3, X3 και X4 εντός του έτους!

cars