CARSNEWS
NEW MODELS

Η Renault θα αποφύγει την επανακρατικοποίηση


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ JEAN-DOMINIQUE SENARD, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ RENAULT, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ CARLOS GHOSN ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/3/2020

Σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλική εφημερίδα, ο κ. Jean-Dominique Senard, ο Πρόεδρος της Renault και Διευθύνων Σύμβουλος του Renault Alliance, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανακρατικοποιηθεί η εταιρεία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας της υπόθεσης του κ. Carlos Ghosn, της αυστηροποίησης εκπομπής των ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα καθώς και του κορωνοϊού. Πριν το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού και τις αλλαγές που αυτό επέφερε στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ο Όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi είχε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που επέφερε η κρίση με την υπόθεση του κ. Carlos Ghosn αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για να πληροί (ο Όμιλος) την αυστηρότερη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Senard (φωτογραφία) δήλωσε: «Το ενδεχόμενο επανακρατικοποίησης δεν υπάρχει καν στην ατζέντα. Φυσικά, ίσως ζητήσουμε στήριξη και εγγυήσεις από το κράτος. Ας θυμηθούμε την περίοδο 2008-2009. Τότε η κατάσταση ήταν το ίδιο δύσκολη αλλά δεν το κάναμε». 

Θυμίζουμε ότι το γαλλικό κράτος κατέχει το 15% της Renault. Ιστορικά, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε κρατικοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 1945 από τον στρατηγό Charles de Gaulle και στις 3 Ιουλίου 1996 τα τότε αρμόδια στελέχη ανακοίνωσαν την πρόθεση της κυβέρνησης να την ιδιωτικοποιήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι η Toyota Corolla Cross

cars

Speedweek, αντί για Festival of Speed

cars

GP Αυστραλίας: Πόσο μεγάλη ήταν η «ζημιά» που υπέστη η Μελβούρνη;

cars

Έρχεται και έκδοση Abarth για το ηλεκτρικό 500αράκι;

cars

Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video)

cars

Όταν η αστυνομία της Ρώμης οδηγούσε Ferrari!

cars

Το Toyota GR Yaris ζεσταίνει τις μηχανές του στο Goodwood (Video)

cars

Ήπια υβριδική έκδοση για το νέο Hyundai i20

cars

Η λανθάνουσα εξέλιξη της αυτοκίνησης στην Ελλάδα – Μέρος Γ΄

cars