CARSNEWS
AUTONEWS

Η Renault θα λανσάρει το ηλεκτρικό Twinge ZE εντός του 2020.

Με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της το 2019 να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 23,5% σε σύγκριση με το 2018, η Renault ετοιμάζεται να ενισχύσει την γκάμα της στην συγκεκριμένη κατηγορία με την προσθήκη ενός ακόμα μοντέλου. Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo ZE που θα λανσαριστεί στην αγορά εντός του 2020 και θα είναι το πρώτο από τα δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η γαλλική εταιρία μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Το δεύτερο θα είναι ένα μικρό crossover μηδενικών εκπομπών αλλά αυτό θα μας απασχολήσει αργότερα.

Προς το παρόν, ας εστιάσουμε στο Twingo ZE που θα εκμεταλλευτεί την αδελφική σχέση που έχει με το Smart ForFour και την μετάβαση του τελευταίου στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Έτσι, μπορεί να μην έχουμε ακόμα εικόνα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρού γαλλικού ηλεκτρικού, αλλά περιμένουμε να μην απέχουν πολύ από αυτά του ForFour EV. Αυτό σημαίνει πως μάλλον θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα με απόδοση της τάξης των 81 ίππων και 160 Nm ροπής ο οποίος τροφοδοτείται από μία μπαταρία 17,6 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 110 χιλιομέτρων περίπου.

Το Twingo ZE είναι ένα σχετικά εύκολο project αν αναλογιστεί κανείς ότι σχεδιάστηκε εξαρχής με την προοπτική να προσφέρει και μία ηλεκτρική έκδοση ενώ σύμφωνα με την ίδια την Renault, πρόκειται για μία ελκυστική πρόταση που καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της με εμβέλεια που θεωρείται ικανοποιητική για τις καθημερινές μετακινήσεις και φόρτιση που δεν διαρκεί περισσότερο από 40 λεπτά για το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη με νεκρό τον 27χρονο Νίκο – Η στιγμή της σύγκρουσης

Bury

WRC: Σκοτώθηκε ο οδηγός Κρεγκ Μπριν σε δοκιμές ενόψει του Ράλλυ Κροατίας

cars

Το νέο BAC Mono ντεμπουτάρει με την ίδια συνταγή!

cars

Η ώρα της ηλεκτρικής Mustang-crossover πλησιάζει!

cars

Η Mazda θα παρουσιάσει έναν καινοτόμο πετρελαιοκινητήρα το 2020!

cars

Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στη Λάρισα – Τα τρία αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών

Bury

Νέο Skoda Kamiq. Έρχεται με πέντε αστέρια

cars

Νέο Honda Jazz. Με αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

cars

Ford. Εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις για τα επαγγελματικά της

cars