CARSNEWS
AUTONEWS

Η Renault καταργεί το Twingo.

Ενδεχομένως να έχει καταντήσει κουραστικό να κατηγορούμε τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων για οποιαδήποτε κατάργηση συμβαίνει στη βιομηχανία αυτοκινήτου αλλά δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μιλάμε για έναν ενεργοβόρο βενζινοκινητήρα, είτε για ένα λιλιπούτειο γαλλικό μοντέλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές έχουν πάρει την απόφαση να αποχωρήσουν από το λεγόμενο A-segment των μικρών αυτοκινήτων πόλης και απ’ ότι φαίνεται, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η Renault.

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ότι το χαριτωμένο μικρό, που ανανεώθηκε πριν από λίγο καιρό, ανανεώθηκε για τελευταία φορά καθώς δεν πρόκειται να συνεχίσει την πορεία του με κάποια νέα γενιά. Η απόφαση έρχεται μετά τον τερματισμό της συνεργασίας με την Daimler (το Twingo και τα Smart Fortwo & Forfour μοιράζονται πολλά κοινά, μεταξύ των οποίων και το εργοστάσιο παραγωγής) και την παραδοχή ότι η εξέλιξη ενός μοντέλου στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι ασύμφορη όταν γίνεται εξ ολοκλήρου από μία εταιρία. Ο λόγος; Οι Euro 7 κανονισμοί εκπομπών ρύπων που θα εφαρμοστούν κάποια στιγμή το 2025 και τα πολύ μικρά περιθώρια κέρδους με τα οποία λειτουργούν οι εταιρίες στα μικρά αυτοκίνητα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Renault εγκαταλείπει οριστικά την κατηγορία. Πριν από λίγο καιρό παρουσίασε το πρωτότυπο του ολοκαίνουριου “5” και ανακοίνωσε ότι θα το λανσάρει στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό θα είναι που θα αντικαταστήσει έμμεσα το Twingo, οπότε δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας αφού το νέο Renault 5 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, πολύ… γαλλικό και με μεγάλη δόση ρετρό. Απλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσει στην παραγωγή.

The post Η Renault καταργεί το Twingo. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars

Αυτή θα ήταν η έκδοση δρόμου 900 ίππων της Porsche 919!

cars

Βασίλης Σπανούλης: Υποψήφιος για τον πάγκο της Αναντολού Εφές ο προπονητής του Περιστερίου

cars

Η Honda θα πουλά μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2022.

cars

Η Opel αναβιώνει το Manta ως ηλεκτρικό.

cars

Hyundai. Φροντίζει για καθαρότερο αέρα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων της  

cars

Το Polestar 3 παίρνει σάρκα και οστά.

cars

Άκουσε τον κινητήρα του T.50 να ουρλιάζει στις 12.000+ σ.α.λ.

cars

Νέα BMW Σειρά 5: Η 8η γενιά και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

cars