CARSNEWS
AUTONEWS

Η Rolls-Royce στοχεύει στην τελειότητα ακόμα και υπό κλίμακα!

Ο Sir Henry Royce είχε πει κάποτε ότι “η τελειότητα επιτυγχάνεται μέσα από μικρά πράγματα αλλά η ίδια δεν είναι κάτι μικρό”. Πάνω σε αυτό το… μότο η Rolls-Royce έχει στηρίξει ολόκληρο το modus operandi της και σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει μία αξιοθαύμαστη συνέπεια. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές μοιάζουν να έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Η αγγλική φίρμα που ανήκει πλέον στο BMW Group μοιάζει σαν να μην μπορεί να λαθέψει καθώς ακόμα και ένα μοντέλο για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά, η Cullinan, απολαμβάνει την αποδοχή των πελατών της. Τώρα, οι ίδιοι πελάτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το επιβλητικό SUV και υπό κλίμακα καθώς η Rolls-Royce μπορεί να δημιούργησε την καλύτερη, ακριβέστερη και ακριβότερη μινιατούρα!

Για την ακρίβεια, δεν είναι απλά μία μινιατούρα – είναι μία ακριβής ρέπλικα σε κλίμακα 1:8. Ένα πραγματικό έργο τέχνης που αποτελείται από 1.000 μεμονωμένα κομμάτια και η συναρμολόγηση του απαιτεί περί τις 450 ώρες δουλειάς – περισσότερες από τις μισές που χρειάζεται η συναρμολόγηση μίας πραγματικής, “full-size” Cullinan! Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι μιλάμε για ένα αριστούργημα. Μία δημιουργία που σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, βάφεται με οποιοδήποτε χρώμα από τα 40.000 “βασικά” που προσφέρει η Rolls-Royce ή όποιο άλλο επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. Φυσικά, από το πακέτο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πλήρως λειτουργικά εξωτερικά φώτα (ο χειρισμός τους γίνεται μέσω ενός τηλεκοντρόλ), ούτε η απόλυτα ακριβής ρέπλικα του twin-turbo V12 των 6,75 λίτρων κάτω από το καπό.

Άνοιξε τις μικροσκοπικές πόρτες και θα δεις το εσωτερικό που έχει κατασκευαστεί με τα ίδια υλικά, την ίδια εμμονή στην λεπτομέρεια και την ίδια τέχνη που χρησιμοποιούνται και στην κανονική Cullinan. Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει πόσο ψηλά βάζει η Rolls-Royce τον πήχη, αρκεί να σου αναφέρω ότι παρέχει την δυνατότητα αναπαραγωγής του κεντήματος στα προσκέφαλα, τις ξύλινες επενδύσεις ή ακόμα και τις ραφές στα καθίσματα! Όπου και να κοιτάξεις, η συγκεκριμένη μινιατούρα θα βρει τρόπο να σε εκπλήξει! Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν συνοδεύεται από μικροσκοπικές ομπρέλες κρυμμένες στις πόρτες… ούτε την τιμή της αλλά η τελευταία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η εν λόγω μινιατούρα μάλλον δεν απευθύνεται σε εσένα και εμένα – εκτός κι αν εσύ έχεις μία Rolls-Royce Cullinan στην εκτενή συλλογή αυτοκινήτων σου!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Infiniti QX55. Αισθησιακό και δυναμικό.

cars

VW ID Beach Buggy τον Μάρτιο

cars

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη – «Όχι, κυρία μου, δεν έχω να ακούσω τίποτα»

cars

Aptera Motors. Πρώτα η μετάφραση

cars

Mazda CX-5. Ανανεώθηκε

cars

Honda Rebel. Παρουσιάστηκε

cars

Σαρώνει στην Ευρώπη το e-Power της Nissan

cars

Toyota – 5 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2026!

cars

Νίκη Hamilton και 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για την Mercedes-AMG.

cars