CARSNEWS
AUTONEWS

Η Shell επενδύει και επεκτείνει το δίκτυο φορτιστών της.

Η στροφή που κάνει τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να κάνει στο προσεχές μέλλον η βιομηχανία αυτοκινήτου προς τον εξηλεκτρισμό, αναγκάζει κι άλλες βιομηχανίες να την ακολουθήσουν αν θέλουν να επιβιώσουν. Μία από αυτές, ενδεχομένως η πιο σημαντική, είναι αυτή του πετρελαίου, με την Shell να ανακοινώνει μία μεγάλη επένδυση ώστε να επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και του ανεφοδιασμού των υδρογονοκίνητων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός δηλώνει ότι σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου (που έφτασε στο ζενίθ του το 2019) αλλά και να επεκταθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα βιοκαύσιμα και το υδρογόνο με στόχο να πετύχει το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών ρύπων μέχρι το 2050. Εν τω μεταξύ, η Shell έχει αυτή τη στιγμή περίπου 60.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 14 χώρες αλλά θέλει να τα αυξήσει στα “περισσότερα από μισό εκατομμύριο” μέχρι το τέλος του 2025, χωρίς όμως να αναφέρει τις αγορές στις οποίες θα εστιάσει και πώς θα κατανεμηθούν οι περισσότεροι από 500.000 φορτιστές παγκόσμια.

Παράλληλα, η Shell θα ξεκινήσει την παραγωγή των πιο φιλικών στο περιβάλλον βιοκαυσίμων στα υπάρχοντα διυλιστήρια και θα αυξήσει δραματικά την παραγωγή και τις πωλήσεις του υδρογόνου τόσο για την χρήση σε αυτοκίνητα όσο και για την οικιακή. Επεκτείνει δε και τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ανανεώσιμου φυσικού αερίου ενώ στοχεύει σε πωλήσεις της τάξης των 560 TWh ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση μέχρι το 2030, διπλασιάζοντας τα τρέχοντα επίπεδα.

The post Η Shell επενδύει και επεκτείνει το δίκτυο φορτιστών της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kosmocar. «Ηλεκτροκίνητη» στην 84η Δ.Ε.Θ.

cars

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

cars

COVID και Brexit καθυστερούν το επόμενο Nissan Qashqai.

cars

MasterChef: Ποιοι θα είναι οι άλλοι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση;

Bury

Tesla Cybertruck. Απόκοσμο

cars

Τα ηλεκτρικά απειλούν το status quo στην βιομηχανία αυτοκινήτου!

cars

Nέο Ford Kuga.  Σύστημα τετρακίνησης με τεχνητή νοημοσύνη

cars

«Δεν είναι τρελός, δεν είχε ψυχιατρικό πρόβλημα, το έκανε για να γλιτώσει», λέει ο Γιαννάκος στο Newsbeast για τον δολοφόνο της Κυριακής

Bury

Χρονιά ρεκόρ για την Μοτοδυναμική

cars