CARSNEWS
AUTONEWS

Η Skoda πατεντάρει την έξυπνη, φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας.

Δεν μπορούν όλοι να βρούνε τον υποδοχέα της ζώνης ασφαλείας εύκολα και γρήγορα. Μπορεί στο δικό μας αυτοκίνητο η “μνήμη” του χεριού να πηγαίνει αυτόματα στο σωστό σημείο αλλά σε ένα όχημα με το οποίο δεν είμαστε εξοικειωμένοι δεν ισχύει το ίδιο. Επιπλέον, με τους κλασικούς, παραδοσιακούς υποδοχείς, ένας γονιός πρέπει να ελέγξει πρακτικά αν τα παιδιά στα πίσω καθίσματα έχουν βάλει τις ζώνες τους όπως πρέπει – μία διαδικασία που δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο ακούγεται.

Η Skoda προσφέρει λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα κατοχυρώνοντας με πατέντα τον φωτιζόμενο υποδοχέα για τις ζώνες ασφαλείας. Έναν υποδοχέα που δεν έχει το κόκκινου χρώματος πλαστικό όπως έχουμε συνηθίσει σε όλες τις ζώνες ασφαλείας αλλά ένα διαφανές πλαστικό και μία σειρά LED διαφορετικών χρωμάτων που ανάβουν ανάλογα με την περίσταση. Μέχρι να καθίσει κάποιος στην θέση, ανάβει το λευκό φως ενώ από την στιγμή που θα καθίσει κάποιος και μέχρι να βάλει την ζώνη, ανάβει το κόκκινο. Όταν ο επιβάτης βάλει την ζώνη του σωστά, ο έξυπνος υποδοχέας το αναγνωρίζει και ανάβει πράσινος. Τόσο απλό.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η Skoda επενδύει στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών και συστημάτων που εστιάζουν στην πρακτικότητα και την ευχρηστία αναβαθμίζοντας την εμπειρία της ιδιοκτησίας ενός μοντέλου της. Όπως το εύκαμπτο “φιδάκι” με το οποίο δένονται κιβώτια, κουτιά και άλλα αντικείμενα στο πορτ-μπαγάζ και τα πρωτοποριακά υφασμάτινα πατάκια που “κρύβουν” την βρωμιά και καθαρίζουν εύκολα. Η έξυπνη, φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας είναι η πιο πρόσφατη ευρεσιτεχνία της Skoda αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

The post Η Skoda πατεντάρει την έξυπνη, φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Land Rover δοκιμάζει ένα υδρογονοκίνητο Defender.

cars

Διαθέσιμη με carbon ζάντες η Bentley Bentayga.

cars

Το νέο Toyota C-HR κατασκευάζεται στην Ευρώπη με πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων

cars

Η Ford δοκιμάζει το νέο Bronco!

cars

Βαγγέλης Παυλίδης: 1ος σκόρερ της Eredivisie φτάνοντας τα 50 γκολ με την Άλκμααρ

cars

Οδηγούμε το Mazda CX-30 e-Skyactiv-X 186hp, το μεσαίο SUV που είναι από τα ομορφότερα οχήματα της κατηγορίας του

cars

Aνάκληση Toyota Proace City

cars

Το Audi A8 L Security είναι ένα θωρηκτό σχεδόν 4 τόνων!

cars

Το 2022 η νέα BMW X1.

cars