CARSNEWS
NEW MODELS

Η Skoda στοχεύει στην επανεκκίνηση της παραγωγής της

Ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην παγκόσμια βιομηχανία και σχεδόν σε κάθε κλάδο. Την ώρα που οι αεροπορικές εταιρίες καταρρέουν και πολλές από αυτές βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει λογικά προς τα τέλη του μήνα να επαναλειτουργεί.

Ακόμη και αν η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα είναι χαμηλή λόγω της πανδημίας ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, ο Bernhard Maier, δήλωσε στην Automotive News πως το θέμα αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που θα πρέπει να συνεργαστούν και να συντονιστούν στο θέμα της επανέναρξης των γραμμών παραγωγής και με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ομαλό ξεκίνημα μετά από αυτή την κρίση.

“Λόγω των στενών σχέσεων και της αλληλεξάρτησης μεταξύ κατασκευαστών και προμηθευτών, η επαναφορά της παραγωγής στις εγκαταστάσεις μας θα πρέπει να προγραμματιστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”, ανέφερε o Maier.

Μέχρι τώρα οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ανακοινώσει ξεχωριστά χρονοδιαγράμματα επαναλειτουργίας αφού η πτώση των πωλήσεων σε κάθε αγορά επηρεάζεται και από τις συνέπειες των μέτρων που έχει λάβει κάθε χώρα ξεχωριστά.

Είναι χαρακτηριστικό πως για τον Μάρτιο στην χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον Covid-19, την Ιταλία, η αγορά αυτοκινήτου είχε ελεύθερη πτώση κατά 85%, στην Γαλλία κατά 72%, στην Γερμανία κατά 85%, στην Ισπανία κατά 69% και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 44%.

Η BMW θα κρατήσει κλειστά τα εργοστάσια της στην Ευρώπη μέχρι τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Η Daimler σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα εργοστάσια της Mercedes-Benz στη Γερμανία μεταξύ 20 και 22 Απριλίου, σύμφωνα με την Automobilwoche. Η Skoda θα έχει κλειστές τις δικές της μονάδες στην Τσεχία μέχρι τις 20 Απριλίου. Εντωμεταξύ, η Kia ξεκίνησε μερική παραγωγή στο εργοστάσιο της στη Σλοβακία, τη Δευτέρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το μέλλον των σπορ Audi είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό

cars

H Aston Martin ετοιμάζει νέες εκδοχές της DBX, μία κουπέ και μία επταθέσια

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φινάλε στο Βέλγιο, Κροατία αντί Γερμανίας θέλει ο Todt!

cars

Η μοναξιά μιας Ferrari, μιας Porsche και μιας Chevrolet

cars

Ford Focus: Η ιστορία ενός best seller

cars

Σαν σήμερα, 65 χρόνια πριν, το έπος του Stirling Moss στο Mille Miglia (Video)

cars

GP Σάο Πάολο: Τι είπε ο poleman Kevin Magnussen μετά το ιστορικό του επίτευγμα

cars

Στα άδυτα του ασταμάτητου “Τυφώνα” της Ελληνικής Αστυνομίας

cars

Νέες Porsche Cayenne GTS & Coupe GTS και με την βούλα!

cars