CARSNEWS
AUTONEWS

Η Skoda συνεχίζει το teasing του ηλεκτρικού Enyaq iV.

Όπως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής τους ανθρώπους, έτσι και τα φώτα είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας ενός αυτοκινήτου. Δεν είναι παράλογο λοιπόν, το γεγονός ότι οι σχεδιαστές επενδύουν πολλά στο design και κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο, προσπαθούν να βρούνε έναν παράγοντα διαφοροποίησης ο οποίος θα ταιριάζει όμως και στην σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Όσον αφορά στο Enyaq iV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda που βασίζεται στην MEB αρχιτεκτονική του Volkswagen Group, η προσπάθεια του σχεδιαστικού τμήματος έφερε καρπούς όπως μπορείς να διαπιστώσεις και μόνος σου από τα νέα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η τσεχική εταιρία.

Η Skoda είναι ιδιαίτερα περήφανη για τα εμπρός φωτιστικά σώματα που παίρνει κάποια δυναμικά χαρακτηριστικά από τις αντίστοιχες μονάδες των Scala και Kamiq και “χτίζει” πάνω τους με περισσότερα κρυσταλλικά στοιχεία και το εξαγωνικό σχήμα των βασικών modules του full-LED matrix συστήματος. Σύμφωνα με την εταιρία, η έμπνευση για τα φανάρια προέρχεται από την τεράστια παράδοση των κρυστάλλων Βοημίας και αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές στα πίσω φώτα με τις “γραμμές ακριβείας και τις γεωμετρικές διατάξεις” που τονίζονται περαιτέρω από τις “εξαιρετικά καθαρές γυάλινες επιφάνειες” που δημιουργούν εναλλασσόμενα σχήματα.

Όλα αυτά θα είναι βεβαίως το κερασάκι στην τούρτα που βασίζεται στην MEB αρχιτεκτονική και το αμιγώς ηλεκτρικό powertrain που κάνουν το Enyaq iV να ξεχωρίζει στην γκάμα της Skoda. Ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που αναμένεται να προσφέρεται σε δύο… γεύσεις: την τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 300 ίππων και την πισωκίνητη με τον μοναδικό ηλεκτροκινητήρα των 200 ίππων. Η σύγχρονη πλατφόρμα από την μεριά της, προσφέρει σχετικά συμπαγείς διαστάσεις (4,64 x 1,87 x 1,61) αλλά χώρους που θα περίμενε κάποιος απο ένα σημαντικά μεγαλύτερο όχημα. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, θα αποκαλυφθούν στο σύνολο τους την 1η του Σεπτεμβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρεμιέρα του Enyaq iV.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πούτιν – Λουκασένκο επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μετά το μακελειό στη Μόσχα

cars

Νέο Nissan TITAN. Έτοιμο

cars

Audi. Μας δείχνει το μέλλον στη CES 2020

cars

ID.3 Δοκιμάστηκε σε μαραθώνιο

cars

Αυτό το V8 Toyota Hilux θα διεκδικήσει τη νίκη στο Dakar του 2021.

cars

Jeep Wrangler 4xe. Πλησιάζει στην Ευρώπη… 

cars

Νέο Citroen C4. Τολμά και μεταμορφώνεται!

cars

Mercedes GLE Coupe 300d 4MATIC – Ισοπεδωτική

cars

Volvo. Επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση

cars