CARSNEWS
NEW MODELS

Η Sony δεν θα μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία

Έτσι, η Sony και επισήμως ανακοίνωσε πως το εντυπωσιακό S-Vision που παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas δημιουργήθηκε απλά και μόνο ως η βάση επίδειξης για τις τεχνολογίες της μάρκας γύρω από το αυτοκίνητο. Και η είδηση δεν έρχεται από κάποιον τυχαίο αλλά από τον Izumi Kawanishi, τον άνθρωπο που «έτρεξε» το όλο πρότζεκτ του Vision-S, ο οποίος είναι υπεύθυνος και στον τομέα ρομποτικής της Sony.

«Η συμβολή της Sony στην εξέλιξη των αυτοκινήτων είναι τεράστια. Μετά τη διείσδυση των smartphones στο αυτοκίνητο θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στην κινητικότητα», δήλωσε ο Kawanishi στο Impress Watch, ως μέρος συνέντευξης που παραχώρησε. «Η Sony δημιούργησε ένα όχημα που παρουσιάζει στη CES 2020 τόσο την τεχνολογία οδήγησης όσο και τα συστήματα ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο. Το Vision-S έχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης χάρη σε 33 αισθητήρες που ελέγχουν συνεχώς το περιβάλλοντα χώρο, μια τεχνολογία που η Sony σκοπεύει να δοκιμάσει στο δρόμο μέσα στο 2020».

Η Sony μπορεί να μην μπει στην παραγωγή ενός αυτοκινήτου αλλά το σίγουρο είναι πως ως εταιρία ηλεκτρονικών θα περάσει σε νέα πεδία δράσης. Κάτι που σημαίνει πως από ένας βασικός προμηθευτής συστημάτων πολυμέσων και ήχου για το αυτοκίνητο η Sony θα έχει μεγαλύτερη εμπλοκή σε ότι αφορά στην συνδεσιμότητα και ότι σχετίζεται με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Κάτι που ακούγεται απόλυτα λογικό αφού το αυτοκίνητο στο μέλλον θα «εξηλεκτρίζεται και ψηφιοποιείται» όλο και περισσότερο…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κορωνοϊός: Επιστρέφει τις πινακίδες ο Δήμος Αθηναίων προς εξυπηρέτηση του κοινού

cars

Η Alpina πάει Αμερική με την XB7

cars

BMW: Νέα ανάκληση εξαιτίας προβλήματος σε αυτόματο κιβώτιο

cars

Το θηριώδες Nissan GT-R Nismo του 2020! (Video)

cars

Αναβάθμιση ουσίας για το Lexus IS

cars

Μετά την αυτόνομη οδήγηση έρχονται τα αυτόνομα… παντιλίκια (Video)

cars

Ριζικές αλλαγές στη Volkswagen προτείνει ο Herbert Diess

cars

Τρομακτική κατάρρευση γέφυρας μπροστά στην κάμερα (Video)

cars

Τι θα λέγατε για ένα… χωμάτινο VW Golf;

cars