CARSNEWS
NEW MODELS

Η Sony παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Video)

Η Sony πρόκειται να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο λάθος ή για μια καλοστημένη φάρσα, καθώς η γνωστή για τα προϊόντα τεχνολογίας ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στο Las Vegas την πρώτη τετράτροχη πρόταση της ιστορίας της.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας και ηλεκτρονικών αγαθών, η Sony αποκάλυψε το Vision S, ένα ηλεκτροκίνητο sport sedan απόδοσης 268 ίππων το οποίο εφοδιάζεται με τις πλέον προηγμένες εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης.

Συνολικά 33 αισθητήρες επιτρέπουν στο Sony Vision S να ελέγχει το περιβάλλον του και να εντοπίζει τυχόν εμπόδια, ωστόσο, οι περισσότεροι στάθηκαν στον σχεδιασμό του εσωτερικού και ειδικότερα στις ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν τις επιφάνειες του ταμπλό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό περιβάλλον.

Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες, το Sony Vision S επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Για την εξέλιξη του αυτοκινήτου η Sony συνεργάστηκε με την Magna Steyr χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν οι ιαπωνική φίρμα έχει σκοπό να περάσει στην παραγωγή το Vision S, το οποίο δεν απέχει σε επίπεδο σχεδιασμού τουλάχιστον απ’ ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα από κατασκευαστές όπως η Tesla.  

Εντύπωση παρόλα αυτά προκαλεί το γεγονός ότι η Sony δεν ανακοινώνει την αυτονομία του πρώτου αυτοκινήτου στην ιστορία της, όπως άλλωστε και τη χωρητικότητα των μπαταριών με τις οποίες εφοδιάζεται έστω και η… production ready πρωτότυπη εκδοχή του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Tesla υποχρεώνεται να κλείσει το εργοστάσιό της στο Freemont

cars

Η Renault, ο Alonso και ο ρόλος του Prost

cars

Η γυμνή αλήθεια του διπλοκάμπινου pickup της Hyundai

cars

H Toyota κατοχυρώνει το «GR Corolla» για το πολυαναμενόμενο hot hatch

cars

«Κοκορομαχίες» ανάμεσα σε Russell και Albon! (video)

cars

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ποιός είναι ο -αναπάντεχος- πρωταθλητής σε αυτονομία;

cars

Σεισμός καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας ενός Tesla (Video)

cars

Τι κάνεις εάν βάλεις λάθος καύσιμο στο αυτοκίνητό σου

cars

Αυτή η επτάμετρη Rolls-Royce αντέχει σε σφαίρες και εκρήξεις

cars