CARSNEWS
AUTONEWS

Η Sony συνεχίζει να εξελίσσει το Vision-S.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Sony, ναι η γνωστή Sony, αποκάλυψε ξαφνικά σε ολόκληρο τον κόσμο το Vision-S. Το δικό της όραμα για το μέλλον που σε πρώτη φάση δεν διαφέρει από το όραμα που φαίνεται πως μοιράζονται και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές: ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση, συνδεσιμότητα και διάφορες άλλες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα της συνύπαρξης του οδηγού με το αυτοκίνητο. Η υλοποίηση ενδεχομένως να διαφέρει, αλλά σε πρώτη ανάγνωση η Sony δεν κάνει κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό.

Όχι ότι πρόκειται να δούμε ποτέ το Vision-S να λανσάρεται στην αγορά. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο σκοπός του καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για έναν κολοσσό όπως η Sony να ρισκάρει μπαίνοντας σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν γνωρίζει. Το Vision-S λειτουργεί ως φορέας τεχνολογίας, ένα “tech-demo” όπως το λένε και στα καφενεία ή όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, “ενσωματώνει την δική μας συνεισφορά στο μέλλον της κινητικότητας”. Αυτό δεν σταματά την Sony από το να βάλει πινακίδες και να ξεκινήσει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους ώστε να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αλλά και τα συστήματα ψυχαγωγίας της.

Από τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ξεκάθαρα η οθόνη του συστήματος infotainment που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό και παρέχει όχι μόνο μία αναπαράσταση του περιβάλλοντος του οχήματος ενώ αυτό κινείται αλλά άλλες λειτουργίες (πρόσβαση σε κάμερες, στο ηχοσύστημα και σε άλλες “επιφάνειες εργασίας”). Τα δεδομένα που επεξεργάζεται το λειτουργικό σύστημα του Vision-S προέρχονται από 33 (!) αισθητήρες διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων υψηλής ευκρίνειας CMOS, LiDAR κ.ά. Μηχανικά, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, το πρωτότυπο της Sony εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 272 ίππων που χαρίζουν αξιοπρεπέστατες επιδόσεις ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, τηλεπικοινωνιών και cloud που θα δούμε να έρχονται τα επόμενα χρόνια στην αγορά.

The post Η Sony συνεχίζει να εξελίσσει το Vision-S. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volkswagen. Η πιο ισχυρή στην Ευρώπη για το 2019

cars

Σαρώνει στην Ευρώπη το e-Power της Nissan

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

cars

Michelin e.Primacy. Aποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον

cars

Ακυρώνεται η έκθεση της Γενεύης λόγω κορωνοϊού;

cars

Και κάπως έτσι, η Smart γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρική!

cars

Η Smart μπορεί να εμπνευστεί από την Mini.

cars

Renault Twingo Z.E. Ένα ηλεκτρικό “super-αυτοκίνητο πόλης”!

cars

Daytona Maverick 500. Nέα πρόταση

cars