CARSNEWS
NEW MODELS

Η SsangYong αναζητά αγοραστή

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κορεατικό Τύπο, η Mahindra & Mahindra η οποία από το 2010 κατέχει το 75% των μετοχών της SsangYong, πρόκειται να αποσυρθεί από την κορεατική εταιρεία, πουλώντας το ποσοστό της. Ο Pawan Kumar Goenka, Διευθύνων Σύμβουλος της ινδικής εταιρείας ανακοίνωσε την πρόθεσή της για αποχώρηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η SsangYong χρειάζεται έναν νέο επενδυτή. Είμαστε συνεργασία με την εταιρεία για δούμε εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επένδυση». 

Αυτή η αρνητική εξέλιξη ανάγκασε τα στελέχη της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας να στραφούν προς την εταιρεία συμβούλων Samsung Securities και την Rothschild για να διερευνήσουν για νέο ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ωστόσο οι δύο αυτές εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά την είδηση. Η SsangYong ταλανίζεται για χρόνια από χρέη και, κατάσταση η οποία επιδεινώθηκε εντονότερα με την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η χρηματιστηριακή αξία του ποσοστού που κατέχει η Mahindra & Mahindra αποτιμάται στα 332 δισεκατομμύρια ουόν (περίπου 245.300.000 ευρώ). Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά της SsangYong οι κινεζικές Geely Holding Group Company και BΥD Auto Company, ωστόσο και από αυτές δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο, σχετικά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: από τα 400V στα 800V

cars

Η Infinity θα γίνει Nissan Plus και ίσως εγκαταλείψει την πίσω κίνηση

cars

Δείτε μερικά από τα αυτοκίνητα του Freddie Mercury

cars

Νέος μνηστήρας για την Aston Martin

cars

Στην παραγωγή το Nikola Badger ως το 2022

cars

Η hardcore BMW M5 CS θα έχει από 650 έως 660 ίππους

cars

Παραδόθηκε η Bugatti Chiron… με άρωμα από τον οίκο Hermes (video)

cars

700 χιλιόμετρα αυτονομίας για τη Mercedes-Benz EQS!

cars

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της επόμενης Mercedes GLC

cars