CARSNEWS
AUTONEWS

Η Suzuki ανακοίνωσε “mild-hybrid” αναβάθμιση για Swift Sport, Vitara και S-Cross.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου στα αυτοκίνητα της, η Suzuki ανακοίνωσε τo λανσάρισμα ενός “48-Volt Self-Charging Hybrid” κάποια στιγμή την άνοιξη του 2020. Σύμφωνα με την Suzuki, το νέο, mild-hybrid κινητήριο σύνολο προορίζεται για τα Swift Sport, Vitara και S-Cross και θα προσφέρει 20% χαμηλότερες εκπομπές CO2, 15% μείωση στην κατανάλωση καυσίμου καθώς και “υψηλότερα επίπεδα ροπής” χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες διευκρινήσεις για το τελευταίο.

Το σύστημα της ιαπωνικής φίρμας αποτελείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, μία ενσωματωμένη γεννήτρια/μίζα (γνωστή και ως ISG) και ένα converter 48V-12V για τα υποσυστήματα που απαιτούν χαμηλότερη τάση όπως τα φώτα, το ηχοσύστημα και ο κλιματισμός. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όλα τα εξαρτήματα που κάνουν το mild-hybrid κινητήριο σύνολο… υβριδικό δεν προσθέτουν περισσότερα από 15 κιλά στο βάρος ενώ τα οφέλη που παρέχουν αντισταθμίζουν με το παραπάνω την όποια επιβάρυνση.  Το ISG για παράδειγμα, υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα κατά την εκκίνηση αυξάνοντας την ροπή στα 235 Nm ήδη από τις 2.000 σ.α.λ. ενώ μία ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι αυτή του “ηλεκτρικού ρελαντί”: επί της ουσίας όταν ο συμπλέκτης έχει απεμπλακεί και οι στροφές του κινητήρες είναι στην περιοχή των 1.000 σ.α.λ., αναλαμβάνει την λειτουργία ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να λειτουργεί χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 15 km/h.

Περισσότερες πληροφορίες για το υβριδικό σύστημα της Suzuki θα έχουμε στις αρχές του νέου έτους, πριν την επίσημη παρουσίαση  του τον Μάρτιο του 2020.

Related Articles

Alpina B8 Gran Coupe. Συνδυάζοντας την δύναμη με την πολυτέλεια.

cars

Jeep. Nέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο

cars

Η AMG πουλά τεχνολογία και παίρνει μεγαλύτερο μερίδιο στην Aston Martin.

cars

ΣΥΡΙΖΑ για Χριστοφιλοπούλου: Επιβεβαιώθηκε ο τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη

cars

H αποκάλυψη για το ακριβό άρωμα της Αλίκης Βουγιιουκλάκη από τον Μάκη Δελαπόρτα – «Το φορούσε μέχρι τέλους»

cars

Νέο Renault Clio. Διαθέσιμο και με τον 1.5 Blue dCi των 85 ίππων

cars

Nissan Qashqai με τιμή έκπληξη

cars

Γερμανός στρατιώτης δρούσε ως μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

cars

Genesis GV70. Ντεμπούτο-έκπληξη για το πολυτελές SUV.

cars