CARSNEWS
NEW MODELS

Η Suzuki προσθέτει mild υβριδικά συστήματα στα αυτοκίνητά της

Σημαντικές αλλαγές στην γκάμα της Suzuki έρχονται μέσα στο 2020 καθώς η εταιρία προχωρά στην εγκατάσταση σε όλα της τα μοντέλα ενός mild υβριδικού συστήματος των 48 Volt. Το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί στον κινητήρα 1,4 Βoosterjet ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα κινητήρα της εταιρίας.

Το σύστημα αυτό αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ενσωματώνεται πάνω στον κινητήρα, παρέχοντας υποβοήθηση στις εκκινήσεις, καλύτερη λειτουργία του start/stop, βελτίωση της ροπής στις χαμηλές στροφές, ενώ κάνει και εξοικονόμηση καυσίμων παρέχοντας ενέργεια σε συστήματα όπως ο κλιματισμός, τα φωτιστικά σώματα, το ηχοσύστημα κ.λπ.

Παράλληλα το βάρος των μόλις 15 κιλών που επιβαρύνει το αυτοκίνητο δεν είναι κάτι σημαντικό. Η μπαταρία του συστήματος βρίσκεται κάτω από τα εμπρός καθίσματα και έχει την δυνατότητα να φορτίζει με την ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης  υπό προϋποθέσεις και σε ταχύτητες κάτω των 16 km/h.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το υβριδικό της σύστημα εξασφαλίζει έως και 20% μείωση των εκπομπών CO2 και 15% μείωση της κατανάλωσης με βάση το πρότυπο WLTP. Η άφιξή τους στην αγορά αναμένεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 οπότε θα υπάρχουν και πιο ακριβή στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει το mild υβριδικό σύστημα στα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα.

Related Articles

H Volvo θέλει να επιταχύνει την εξέλιξη των αυτόνομων μοντέλων της

cars

Νέο λογότυπο για την Toyota Motor Europe

cars

Ποια τεχνολογία αυτοκινήτου έχει σώσει 15.000 ζωές;

cars

To Datsun 240Z όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

cars

Το νέο ημερολόγιο της Pirelli (Video)

cars

GP Σάο Πάολο: Τι είπε ο poleman Kevin Magnussen μετά το ιστορικό του επίτευγμα

cars

Περισσότερα για το ηλεκτρικό crossover της Kia

cars

Η Tesla παραδίδει το πρώτο Model 3 στην Κίνα

cars

Δοκιμάζουμε το νέο ηλεκτροκίνητο smart fortwo coupe

cars