CARSNEWS
AUTONEWS

Η Tata προσεγγίζει BMW και Geely για συνεργασία με την Jaguar-Land Rover.

Με μία πολύ γρήγορη ματιά στο τοπίο της βιομηχανίας αυτοκινήτου ένα πράγμα γίνεται άμεσα σαφές. Η βιωσιμότητα των εταιριών βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις συνεργασίες που συμφωνούνται. Το πιο πρόσφατο, τρανταχτό παράδειγμα είναι η συγχώνευση του PSA Group με την Fiat Chrysler Automobiles αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την συμφωνία μεταξύ VW Group και Ford, την Toyota με την Subaru (και όχι μόνο) κ.ά. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η Tata για την Jaguar-Land Rover καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χτυπήσει την πόρτα τόσο της BMW όσο και της Geely.

Στόχος είναι φυσικά η δημιουργία συνεργιών για την μείωση του κόστους εξέλιξης νέων τεχνολογιών και οικονομιών κλίμακας που θα αυξήσουν το περιθώριο κέρδους των αγγλικών εταιριών. Η Jaguar ήταν μάλιστα στο πρώτο μέτωπο των κατασκευαστών που ενστερνίστηκαν τον ηλεκτρισμό έχοντας λανσάρει πριν από πολλούς ανταγωνιστές και η Land Rover έχει ανακοινώσει ένα φιλόδοξο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, αλλά το “πάγωμα” κάποιων βασικών αγορών είχε ως αποτέλεσμα ένα δυνατό “χτύπημα” στα οικονομικά μεγέθη της Jaguar-Land Rover και την αύξηση της πίεσης.

Προς το  παρόν, η Tata έχει προχωρήσει σε μία “ένεση ρευστότητας” για να φέρει την ισορροπία στα βιβλία της JLR αλλά πρέπει να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Tata αναζητά αγοραστές. Αλλά πρέπει να σφυρηλατηθούν συνεργασίες. Επί του προκειμένου, η Geely αρνείται πως συζητά με την Tata ή την Jaguar-Land Rover ενώ τόσο η Tata όσο και η BMW αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες που κυκλοφορούν.

Related Articles

Mercedes-Benz Sprinter. Έγινε 25 ετών

cars

Πρεμιέρα τον Φεβρουάριο για το Renault 5 E-Tech Electric

cars

Οpel Insignia. Με διευρυμένη γκάμα κινητήρων

cars

Κράτησε όμηρο τη σύντροφό του όταν τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Bury

Η Ford περιορίζει τη συνεργασία με την VW στα ηλεκτρικά

cars

Η ανανεωμένη Ferrari 488 GT3 Evo είναι έτοιμη να κατακτήσει τις πίστες!

cars

Kymco AK 550 Premium – Mοναδική πρόταση

cars

Mini Interaction Unit: Φόρος τιμής στην επιστημονική φαντασία

cars

Νέο Opel Mokka. Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars