CARSNEWS
NEW MODELS

Η Tesla αιτήθηκε να γίνει πάροχος ενέργειας στη Βρετανία

Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα της Tesla προς την «Ofgem» («Office of Gas and Electricity Markets»), τη βρετανική αρχή ενέργειας, υποβλήθηκε στις 28 Απριλίου και αφορά στην πρόθεσή της να παράγει ενέργεια και να τη διαθέτει στη χώρα. Βεβαίως, στο κείμενο της αίτησης δεν διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία υπέβαλε τη σχετική αίτηση, ωστόσο στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στόχος της θα είναι να γίνει πάροχος ενέργειας. 

Όπως αναγράφεται, στόχος της Tesla πιθανότατα είναι να προσφέρει την πλατφόρμα «Autobidder» μέσω της οποίας κάποιος ιδιώτης μπορεί να παράγει ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές και να το διοχετεύει σε αυτή ή κάποιος να επιλέξει τη ρευματοδότηση από αυτή. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα λειτουργεί ήδη στη Nότια Αυστραλία, όπου η εταιρεία έχει δημιουργήσει τον μεγαλύτερο κόμβο μπαταριών ιόντων λιθίου στον κόσμο. Σε αυτόν, αποθηκεύεται ηλεκτρική ενέργεια η οποία δύναται να καλύψει τις ανάγκες 30.000 νοικοκυριών.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχετικά με την πρόθεσή της η οποία υπάρχει πίσω από την αίτηση προς τους Βρετανούς. Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι θεμιτό να δραστηριοποιηθεί και στην παραγωγή ενέργειας για τη φόρτισή τους, όπως και για την εξυπηρέτηση των ευρύτερων ενεργειακών αναγκών των πελατών της.

Διαβάστε, επίσης: Η Porsche θεωρεί πως με τα ηλεκτρικά της δεν ανταγωνίζεται άμεσα την Tesla.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσα νέα μοντέλα θα λανσάρει η Volkswagen του χρόνου;

cars

Η Rivian αναβάλει τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της pickup

cars

Bugatti Chiron Speedster: Όνειρο θερινής νυκτός

cars

Η Pirelli παρουσιάζει λάστιχα με σύνδεση στο internet

cars

Τριακοσαρίζοντας με την Ferrari FF στην Autobahn (Video)

cars

H Lancia Delta θα μπορούσε να επιστρέψει ως SUV

cars

Έρευνα: Γιατί τα EV είναι πιο φθηνά στην Κίνα από ότι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

cars

Αυτή η replica της Porsche 550 Spyder έχει θέση μόνο για τον οδηγό

cars

Ποιο είναι το νέο απόκτημα της Supercar Blondie;

cars