CARSNEWS
NEW MODELS

Η Tesla δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κίνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, η Tesla πρόκειται να αυξήσει τον ετήσιο αριθμό παραγωγής τμημάτων που απαιτούνται για την παραγωγή των μοντέλων της στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο σε αυτό ξεκίνησε η κατασκευή του Model 3 το οποίο προορίζεται για την κινεζική αγορά.

Όπως έγινε γνωστό, τα ανώτατα στελέχη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προτίθενται να δημιουργήσουν και άλλες γραμμές παραγωγής στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Σε αυτές θα συναρμολογούνται μπαταρίες και θα κατασκευάζονται ηλεκτροκινητήρες και ηλεκτρονικοί ελεγκτές αυτών. Η επένδυση αναμένεται να μειώσει την εισαγωγή στην Κίνα των απαραίτητων τμημάτων και εξαρτημάτων για τη δημιουργία των μοντέλων της Tesla εκεί, η οποία πέρυσι έφτασε σε ποσοστό περίπου 70%.

Το κινεζικό εργοστάσιο της εταιρείας θεωρείται κομβικής σημασίας για την ανάπτυξή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Στα τέλη του 2019, το επιχειρηματικό πλάνο προέβλεπε την κατασκευή σε αυτό 150.000 οχημάτων ετησίως, με απώτερο στόχο να φτάσει η παραγωγή τις 250.000. Ωστόσο, η εξάπλωση του κορονοϊού στην ασιατική χώρα και οι αναταράξεις που προκάλεσε στη γενικότερη παραγωγική διαδικασία και τον εφοδιασμό, επιβράδυνε τον ρυθμό κατασκευής οχημάτων. Πέρυσι, η Tesla είχε θέσει ως στόχο να ξεπεράσει τις 500.000 πωλήσεις των μοντέλων της παγκοσμίως, αριθμός που προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα επιτευχθεί.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι ίσως η πιο ωραία off road μετατροπή της νέας Porsche 911

cars

Το νέο Ford Puma ήρθε για να μείνει!

cars

Το αυτοκινούμενο VW Caddy Beach αλλάζει και θα ονομάζεται Mini Camper

cars

Ξεκινά η παραγωγή των Jeep Compass και Renegade Plug-in Hybrid

cars

O Κορωνοϊός και οι χαμένες ευκαιρίες της κρίσης

cars

Άγνωστοι «σήκωσαν» στον αέρα τη νέα Corvette (Video)

cars

H Toyota προχωρά με την Supra GRMN των 400 PS

cars

Εικόνες από το ψηφιακό εσωτερικό του νέου KIA Sorento

cars

Τα 10 πιο εμπορικά μοντέλα του κόσμου

cars