CARSNEWS
NEW MODELS

Η Tesla εξελίσσει ένα ηλεκτροκίνητο van

Την περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας της προγραμματίζει η Tesla προσθέτοντας σε αυτή επιβατικές και επαγγελματικές προτάσεις. Ανάμεσά τους και ένα ηλεκτροκίνητο van με δυνατότητα μεταφοράς έως και 12 επιβατών το οποίο θα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ιδιώτες.

Ο Elon Musk μίλησε ανοικτά για την ανάγκη εξηλεκτρισμού τόσο των φορτηγών όσων και εκείνων των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες μεταφοράς προσωπικού.

Με δεδομένο ότι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός προσφέρει ήδη τέτοιου είδους προτάσεις -το Peugeot e-Traveller είναι ένα από αυτά- η απόφαση της Tesla να δραστηριοποιηθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία φαντάζει λογική, μπολιάζοντας τα αδιάφορα κατά τ’ άλλα van με την τεχνολογία αιχμής που έχει αυτήν τη στιγμή στα χέρια της.

Να θυμίσουμε ότι η Tesla εξελίσσει ήδη μια νέα τεχνολογία μπαταριών η οποία θα ενισχύσει όχι μόνο την ενεργειακή πυκνότητα αλλά και τη διάρκεια ζωής των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Γνωστές και ως οι μπαταρίες των ενός εκατομμυρίου μιλίων, αναμένεται να αποτελέσουν το νέο υπερόπλο της Tesla ειδικά σε εκείνες τις κατηγορίες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται και για εμπορική χρήση.

Ο Elon Musk ξεκαθάρισε ότι το ηλεκτροκίνητο van βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξής του, συνεπώς το πέρασμά του στη γραμμή παραγωγής θα ακολουθήσει το λανσάρισμα των Tesla Roadster και της δεύτερης γενιάς του επαναστατικού Model S.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

EuroNCAP: To Tesla Model X είναι το κορυφαίo σε ασφάλεια SUV

cars

Η αγωνία των αντιπροσώπων αυτοκινήτου

cars

Fiat Panda: Τέσσερις δεκαετίες περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας

cars

Η Ferrari θα ανανεώσει την Portofino που γίνεται πιο δυνατή αλλά και πιο οικονομική

cars

H Mercedes επεκτείνει την γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων της

cars

Νέα διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008

cars

MirrorCam, το τέλος των εξωτερικών καθρεπτών από τη Mercedes-Benz Trucks

cars

Οι βαλβίδες για αναπνευστήρες της Ferrari έχουν πάνω τους το Cavallino Rampante

cars

Η Alfa Romeo Giulia TZ καίει καρδιές ακόμη και σήμερα (video)

cars