CARSNEWS
NEW MODELS

Η Tesla πατεντάρησε τις «αθάνατες» μπαταρίες των 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

Έχουν γίνει γνωστές ως οι μπαταρίες του 1 εκατομμυρίου μιλίων και φιλοδοξούν να αλλάξουν τον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εξασφαλίζοντας στις ηλεκτροκίνητες προτάσεις που βρίσκονται προ των πυλών την αυτονομία, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα στον χρόνο και τη χρήση που τους αρμόζει.

Ο λόγος για τις νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες θα εφοδιάζονται τα μελλοντικά μοντέλα της Tesla και σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Elon Musk , θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία πρόκειται να αναπτυχθεί ο στόλος των ρομποτικών-αυτόνομων ταξί που θέλει να δημιουργήσει η καλιφορνέζικη φίρμα.

Η Tesla, λοιπόν, κατέθεσε στην υπηρεσία  ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τη σύνθεση των νέων μπαταριών ιόντων-λιθίου και όπως όλα δείχνουν ο λευκός καπνός δεν θα αργήσει να βγει από τα φουγάρα του Giga Factory που διατηρεί η αμερικανική φίρμα στην Νεβάδα των Η.Π.Α.

Οι νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου διαθέτουν μια νέα κρυσταλλική κάθοδο (αρνητικό ηλεκτρόδιο) και ένα επίσης νέο ηλεκτρολύτη, το οποίο η Tesla θέλησε να κατοχυρώσει .

Σύμφωνα με τον Jeff Dahn οποίος συμμετέχει στην εξέλιξη των νέων μπαταριών της Tesla επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Elon Musk, θεωρώντας ότι οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας που πρόκειται να μπουν σύντομα στην παραγωγή θα διατηρούν τις ιδιότητές τους ακόμα και μετά από 6.000 κύκλους φόρτισης, στην περίπτωση που συνδυαστούν με κάποιο αποτελεσματικό σύστημα ψύξης που θα αποτρέπει την υπερθέρμανσή τους.

Σύμφωνα με τον Elon Μusk οι μπαταρίες του Model 3 το οποίο πρωταγωνιστεί πλέον και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ικανές να αντέξουν έως και 800.000 χιλιόμετρα, πολύ περισσότερο δηλαδή από τη «ζωή» του ίδιου του αυτοκινήτου, ωστόσο, όταν μιλάμε για εμπορικής χρήσης ή επαγγελματικά οχήματα, όπως τα ρομποταξί, ο διπλασιασμός των κύκλων φόρτισης ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ωστόσο η αντοχή στον χρόνο και τη χρήση δεν είναι το μοναδικό προσόν των νέων μπαταριών της Tesla, μιας και η νέα «σύστασή» τους θα προσφέρει μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα και ταυτόχρονα μικρότερο κόστος παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, η Tesla δείχνει έτοιμη για μια ακόμα φορά να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και να αποκτήσει και πάλι ένα σαφές πλεονέκτημα απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές τους που δείχνουν τα πρώτα σημάδια ζωής, περνώντας στην παραγωγή τις πρώτες ηλεκτροκίνητες προτάσεις τους.  

Διαβάστε επίσης:

Lucid Air: Το ηλεκτροκίνητο Tesla killer σε χειμερινές δοκιμές (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Puma: Ο Έλληνας σχεδιαστής του μιλά για το νέο SUV

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

Αυτό είναι το έντυπο κυκλοφορίας που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες όταν απαγορευτεί η κυκλοφορία

cars

2020, μία σειρά επετείων για τους κινητήρες της Mercedes-Benz

cars

Ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με ελαττωματικούς αερόσακους

cars

Ο κορωνοϊός ίσως προκαλέσει και προβλήματα προμηθειών

cars

Hyundai Prophecy: Η προφητεία της Hyundai για το μέλλον

cars

To Avtoros 8×8 είναι ένα ασθενοφόρο που πάει σχεδόν παντού!

cars

Η Tesla χτίζει εργοστάσια πουλώντας διοξείδιο του άνθρακα

cars