CARSNEWS
NEW MODELS

Η Tesla στα γερμανικά δικαστήρια για το Autopilot

Ο Αμερικανός κατασκευαστής προσελκύει πελάτες αναφέροντας ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει, μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από ότι στην πραγματικότητα. Από το 2016 μάλιστα και πέρα, χρεώνει διάφορους κατόχους Tesla με την εφαρμογή «Full Self Driving» η οποία όμως ακόμα δεν υφίσταται.

Παρότι μιλάμε για ένα όντως εξελιγμένο σύστημα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκεται ο οδηγός πίσω από το τιμόνι, έτοιμος να επέμβει ανά πάσα στιγμή. Για την ακρίβεια, αυτό δεν στέκει ούτε από νομικής απόψεως, αφού και τεχνολογικά να ήταν εφικτό, δεν υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο στη Γερμανία αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης.

Κατήγορος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι το κέντρο προστασίας εναντίον αθέμιτου ανταγωνισμού, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει όμως αρκετούς χορηγούς από το χώρο της βιομηχανίας… Συνειρμικά μπορούμε να φανταστούμε και μερικούς Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων πίσω από όλο αυτό, καθώς η Tesla έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια σε Αμερική και Ευρώπη, αποτελώντας υπολογίσιμο αντίπαλο. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι για την ανάπτυξή της αυτή, ουκ ολίγες φορές έχει χρησιμοποιήσει τεχνάσματα τα οποία είναι αντίθετα ή τουλάχιστον στο όριο με έννοιες δικαίου.

Στην περίπτωση που χάσει το επερχόμενο δικαστήριο, η Tesla θα αναγκαστεί να αποσύρει όλες τις αναφορές περί Autopilot από τις διαφημίσεις της. Αυτό, προφανώς, θα είναι πλήγμα για την εταιρία, ίσως όμως όχι και τόσο μεγάλο. Δεν έχουν περάσει παρά ώρες που γράφαμε πως ο Elon Musk, στο άνοιγμα του ετήσιου συνεδρίου WAIC (World Artificial Intelligence Conference) στη Σανγκάη δήλωσε πως ίσως φέτος καταφέρουν να πετύχουν την πολυπόθητη αυτονομία Επιπέδου 5. Πολλές φορές έχει πιαστεί να λέει ανακρίβειες, αυτή όμως σίγουρα θα έχει και μια μεγάλη δόση αλήθειας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H ιστορία πίσω από την θρυλική Alfa Romeo Spider

cars

Δοκιμή νέο Ford Kuga 1.5 lt 150 PS: Ολοκληρωμένη πρόταση στα SUV!

cars

Πώς να φτιάξεις έναν κινητήρα Porsche στο σαλόνι σου (Video)

cars

Δεν υπάρχει αυτό το καταπληκτικό RS7-R με την υπογραφή της ABT

cars

Η έλλειψη οδηγικής αγωγής εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα των δρόμων

cars

Η Opel αποκτά δικό της εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών

cars

Αξιωματικός της Τροχαίας κινείται ανάποδα σε μονόδρομο με ανασφάλιστο δίκυκλο (video)

cars

Πότε η Aston Martin θα εγκαταλείψει τον V8 της Mercedes-AMG;

cars

Βόλτα στο Μιλάνο: Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars