CARSNEWS
AUTONEWS

Η Touring Superleggera ετοιμάζει την Berlinetta Aero!

Η Touring Superleggera είναι σχεδόν έτοιμη να μας εντυπωσιάσει για άλλη μία φορά με μία νέα δημιουργία της. Αυτή, ονομάζεται “Berlinetta Aero” και παραμένει ένα καλά κρυμμένο μυστικό καθώς παρά το γεγονός ότι δεν απέχουμε πολύ από την επίσημη παρουσίαση της, δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτήν. Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες που διαθέτουμε, περιορίζονται στην teaser φωτογραφία στην κεντρική εικόνα του άρθρου και στην δήλωση του κατασκευαστή ότι η Berlinetta Aero θα ακολουθήσει “τα χνάρια της μεγαλειώδους Alfa Romeo 8C 2900 B Speciale Tipo Le Mans”.

Αυτή ήταν ένα μοναδικό αγωνιστικό μοντέλο που κατασκευάστηκε για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1938. Έναν αγώνα στον οποίο κυριάρχησε μέχρι την εγκατάλειψη του λόγω μηχανικών προβλημάτων μερικές ώρες πριν την καρό σημαία και ενώ προηγούνταν με τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του. Όπως και να έχει, η ιστορία γράφτηκε και η… αεροδυναμική 8C 2900 B Speciale Tipo Le Mans φιλοξενείται στο μουσείο της ιταλικής φίρμας με τον 8-κύλινδρο εν σειρά, twin-supercharged βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων και 220 ίππων κάτω από το μακρύ καπό.

 Η Touring Superleggera θέλει να αναβιώσει τον μύθο της ιστορικής Alfa Romeo και αν κρίνουμε από τις προηγούμενες δημιουργίες της, θα το κάνει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Το μοντέλο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κατά το φετινό Goodwood Festival of Speed αλλά με το συγκεκριμένο event να έχει αναβληθεί, η πιθανότερη λύση για την Touring Superleggera είναι μία διαδικτυακή παρουσίαση. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, είναι άγνωστο αλλά μάλλον θα έχουμε νεότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δύο νεκροί και 40 τραυματίες σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στο Τέξας

cars

Στο «σφυρί» το μοναδικό ξύλινο Citroën 2CV στον κόσμο – Μπορεί να φτάσει έως και 200.000 ευρώ

cars

Νέο DS 9. Πρόκληση στο κατεστημένο…

cars

Η SEMA πλησιάζει, οπότε ορίστε μία Mustang με 700 ίππους!

cars

Ford Puma. Με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το Ecoboost Hybrid

cars

Νέα BMW σειρά 2. Mε πολλές και σημαντικές αλλαγές

cars

Νέο Kawasaki Versys 1000 S. Aνανεωμένο

cars

Εξηλεκτρισμός και για το επόμενο Mazda MX-5.

cars

Νέα Cadillac Escalade. Υπερβολή made in America!

cars