CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota “άρπαξε” τον Sebastien Ogier για το 2020!

Τώρα ξέρουμε γιατί ο Sebastien Ogier έφυγε από την Citroen έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ότι είχε ανακοινώσει εξαρχής, οδηγώντας την γαλλική ομάδα να διακόψει εσπευσμένα το πρόγραμμα της στο World Rally Championship. Η απάντηση ήρθε μέσα από την ανακοίνωση της Toyota σχετικά με το lineup για το 2020, αφού ο Γάλλος πολυπρωταθλητής θα οδηγεί το Yaris WRC για ολόκληρη την επόμενη σεζόν, πριν αποχωρήσει οριστικά από τις χωμάτινες, χιονισμένες ή ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μαζί με τον Ogier, η Toyota ανακοίνωσε και τις προσθήκες των Elfyn Evans και Kalle Rovanperä. Ο πρώτος προέρχεται από την M-Sport Ford για την οποία οδηγούσε ολόκληρη την καριέρα του και θα ξαναβρεί τον Ogier στην ίδια ομάδα έπειτα από τις σεζόν του 2017 και 2018. Ο δεύτερος, είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του σπορ, γιος του Harri Rovanperä και νυν πρωταθλητής WRC 2 Pro με την Skoda Motorsport. Ο Ogier έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την ιαπωνική ομάδα ενώ οι άλλοι δύο δεσμεύονται με διετή συμβόλαια. Έτσι, η Toyota συνδυάζει την εμπειρία ενός εξάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την δυναμική και προοπτική του 19-χρονου Rovanperä και την ισορροπία του Evans.

Να σημειώσουμε ότι το τρίο των οδηγών της Toyota για το 2020 αντικαθιστά τον πρωταθλητή για το 2019, Ott Tanak ο οποίος “μετακομίζει” στην Hyundai Motorsport και τους Jari-Matti Latvala και Kris Meeke των οποίων το συμβόλαιο έληξε.

Related Articles

Η Porsche αυξάνει το μερίδιο της στη Rimac στο 24%.

cars

Σε αυτό το δασάκι στα Ιωάννινα βρέθηκε το πτώμα – Είχε σακούλα στο κεφάλι, σακούλα στα πόδια, πιστόλι και χειροπέδα στον καρπό

cars

Έρχονται αποκαλύψεις από Toyota και Subaru!

cars

Τι καιρό θα έχει τη 25η Μαρτίου: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

cars

Ο Ντόναλντ Τουσκ ελπίζει ότι η βάναυση επίθεση στη Μόσχα δεν θα γίνει πρόσχημα για κλιμάκωση της βίας

cars

Το Toyota Mirai μεταμορφώνεται για την 2η γενιά του!

cars

Ford Bronco Sport. Φέρνει το off-road σε μία κατηγορία όπου λείπει χαρακτηριστικά!

cars

Audi: Πρόοδος δεν είναι μόνο η ιπποδύναμη ή η ταχύτητα.

cars

KIA EV6. H επόμενη μέρα της KIA είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα

cars