CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota αυξάνει το ποντάρισμα της στα ηλεκτρικά.

Για μία εταιρία που ήταν για πολλά χρόνια πρωτοπόρος στην κούρσα του εξηλεκτρισμού, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή βρισκόταν στην πρώτη θέση πριν ξεκινήσει καν ο “αγώνας”, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Toyota έχει μείνει πίσω τουλάχιστον όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά. Η ιαπωνική εταιρία έχει δικαιολογήσει την δυστοκία της στον συγκεκριμένο τομέα αναφέροντας ότι προτιμά να μην συγκεντρώσει “όλα τα αυγά της στο ίδιο καλάθι” αλλά αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, θα λανσάρει σύντομα στην αμερικανική αγορά δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και ένα plug-in υβριδικό.

Από τα τρία εξηλεκτρισμένα οχήματα, το ένα ηλεκτρικό προορίζεται για την Lexus ενώ από τα δύο ηλεκτρικά, το ένα θα πάρει τη μορφή ενός SUV/crossover με την παραγωγή του να γίνεται στην Ιαπωνία. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, ούτε διευκρινίζεται αν κάποιο από τα 3 νέα μοντέλα θα περάσει τον Ατλαντικό για να λανσαριστεί και στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε κάθε περίπτωση, η Toyota συνεχίζει να πιστεύει πως η καλύτερη επιλογή για το μέλλον είναι να προσφέρει ποικιλία κινητήριων συνόλων, τα οποία θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικές τιμές και όχι να εστιάσει αποκλειστικά στα ηλεκτρικά με μπαταρίες. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι εξελίσσει μία μπαταρία τεχνολογίας solid-state που θα είναι έτοιμη σε μερικά χρόνια.

Η ιαπωνική μάρκα πιστεύει ακράδαντα ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες δεν είναι πανάκεια καθώς “ο ταχύτερος τρόπος να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων στον τομέα της μετακίνησης είναι να προσφέρουμε στους οδηγούς επιλογές χαμηλότερων εκπομπών που καλύπτουν τις ανάγκες τους”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του Toyota Research Institute, Gill Pratt, με την λέξη κλειδί στην δήλωση του να είναι οι επιλογές. Ένα συναίσθημα που αντικατοπτρίζει αυτό του προέδρου της Toyota, Akio Toyoda που πριν από λίγο καιρό προειδοποίησε σχετικά με την μονόπλευρη εξέλιξη της τεχνολογίας. Μένει να δούμε πώς θα ισορροπήσει τα πιστεύω της με τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά…

The post Η Toyota αυξάνει το ποντάρισμα της στα ηλεκτρικά. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Η BMW δεν είναι οπαδός του ρετρό design.

cars

Έρχονται αποκαλύψεις από Toyota και Subaru!

cars

Η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν υψηλόστροφο κινητήρα 2,3 λίτρων.

cars

Subaru Forester e-Boxer Adventure. Νέα έκδοση

cars

Το Citroen C5 επιστρέφει πιο τολμηρό από ποτέ!

cars

Νέο Audi RS 3. Για οδήγηση

cars

Η Hyundai θέλει να φέρει τα minivan ξανά στο προσκήνιο με το Staria.

cars

Νέο Audi Α3 Sportback. Διαθέσιμο από 22430 Ευρώ

cars