CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota δεν θέλει έναν κλώνο του Subaru BRZ.

Έχουν περάσει μήνες από την επίσημη παρουσίαση του νέου Subaru BRZ και ακόμα δεν έχουμε ακούσει το παραμικρό για το νέο Toyota 86. Τα δύο μοντέλα ξεκίνησαν και συνεχίζουν ως… αδερφάκια αλλά η Toyota θέλει από το νέο 86 να διαφοροποιείται με πιο έντονο και ουσιαστικό τρόπο από το BRZ και γι’ αυτό αποφάσισε να καθυστερήσει την αποκάλυψη του. Με πιο απλά λόγια, η Toyota δεν θέλει το νέο 86 να είναι ένας κλώνος του BRZ όπως συνέβαινε στην προηγούμενη γενιά και προτιμά να αφήσει τους οπαδούς της λίγο ακόμα στον θάλαμο της αναμονής προκειμένου να τους δώσει κάτι πραγματικά συναρπαστικό. Με ποιον τρόπο μπορεί να διαφοροποιηθεί όμως το ένα μοντέλο από το άλλο;

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda απαίτησε από την ομάδα του το νέο 86 να “έχει ουσιαστικές διαφορές στις επιδόσεις του από το BRZ”. Χωρίς δραστικές επεμβάσεις στα μηχανικά, που εκτός από το κόστος θα αυξήσουν και τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει το μοντέλο στην αγορά, οι μηχανικοί έχουν ακόμα αρκετά βέλη στην φαρέτρα τους για να δημιουργήσουν ένα σύνολο με τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα. Μπορεί αρκετά εύκολα να αλλάξουν οι σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων ή η τελική σχέση μετάδοσης στο διαφορικό, οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση (γεωμετρία και κινηματική), το tuning του ατμοσφαιρικού, επίπεδου, τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα των 2,4 ίππων ίσως όχι για να αυξηθεί η ισχύς πέραν των 231 ίππων, αλλά για να μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του και πολλά ακόμα στο πλαίσιο, στο σύστημα διεύθυνσης και αλλού.

Ουσιαστικές διαφορές στην εμφάνιση δεν περιμένουμε να δούμε, εκτός ίσως από τους προφυλακτήρες και τα… σήματα, οπότε η μοναδική ελπίδα της Toyota να δημιουργήσει κάτι πραγματικά διαφορετικό χρησιμοποιώντας την ίδια βάση και το ίδιο περιτύλιγμα, είναι να “παίξει” με τις λεπτομέρειες. Στο κάτω-κάτω, αυτές είναι που κάνουν την διαφορά και περιμένουμε να δούμε στην πράξη αν ο επιπλέον χρόνος που παίρνει η Toyota για το 86 θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

The post Η Toyota δεν θέλει έναν κλώνο του Subaru BRZ. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Alpina D3 S. Η δύναμη του diesel σε sedan ή station wagon!

cars

Ο καιρός σήμερα 17/4/2024

Bury

Δένδιας από Βοστώνη: Ανάγκη ανάπτυξης ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ

cars

Η HKS κάνει τα μαγικά της στο νέο Toyota 86.

cars

Abarth 595. Mε ανανεωμένη και αναβαθμισμένη γκάμα

cars

Honda Forza. Με περισσότερες επιλογές

cars

Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία!

cars

Ηλεκτρικά: Καλά τα φτιάχνετε, αλλά ποιος αγοράζει;

cars

H Μαρία Κίτσου για τη νέα σειρά «Να με λες μαμά» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει – «Αφορά στην παιδική κακοποίηση»

Bury