CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota δηλώνει έτοιμη να κατασκευάσει την πόλη του μέλλοντος!

Μία εταιρία με την δυναμική και τις δυνατότητες της Toyota δεν ανακοινώνει μικρά projects. Ανακοινώνει το χτίσιμο ολόκληρων πόλεων, όπως έκανε η ιαπωνική εταιρία στο φετινό Consumer Electronics Show όπου δήλωσε πως θα κατασκευάσει μία ολόκληρη πόλη κοντά στο Mount Fuji ώστε να εξελίσσει και να δοκιμάζει νέες τεχνολογίες. Το όνομα αυτής της “πόλης του μέλλοντος” θα είναι Woven City και θα στεγάσει αρχικά περίπου 2.000 κατοίκους και ερευνητές. Στους δρόμους της θα κυκλοφορούν αποκλειστικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων ενώ η απαραίτητη ενέργεια θα παρέχεται από κυψέλες υδρογόνου.

Στην πόλη θα είναι διασκορπισμένοι (σε κομβικά, προσεκτικά μελετημένες τοποθεσίες φυσικά) διάφοροι αισθητήρες οι οποίοι θα αποτελούν μέρος ενός δικτύου και θα επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα λειτουργικό σύστημα ενώ για την κατασκευή της Woven City, η Toyota ζήτησε τις υπηρεσίες του αρχιτέκτονα Bjarke Ingels. Το πλάνο περιλαμβάνει κάποιες κεντρικές αρτηρίες στις οποίες θα κυκλοφορούν τα ταχύτερα αυτοκίνητα καθώς και δευτερεύοντες δρόμους που θα είναι ανοιχτοί σε ένα μείγμα οχημάτων χαμηλότερης ταχύτητας, συσκευές προσωπικής μετακίνησης και πεζούς. Τέλος, θα υπάρχουν πεζόδρομοι με τις 3 διαφορετικές κατηγορίες δρόμων να ενώνονται σε ένα “οργανικό μοτίβο” που σύμφωνα με την Toyota θα “βοηθήσει στην επιτάχυνση των δοκιμών της τεχνολογίας αυτόνομης μετακίνησης”.

High-tech θα είναι και τα σπίτια που θα κατασκευάζονται με παραδοσιακά, “βιώσιμα” υλικά όπως το ξύλο και παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές αλλά θα εξοπλίζονται με φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής. Η Toyota έχει προγραμματίσει επίσης διάφορα συνοικιακά πάρκα, μία μεγάλη κεντρική πλατεία και έναν βασικό χώρο αναψυχής. Οι εργασίες στην Woven City θα ξεκινήσουν το 2021

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Ranger Thunder. Ειδικό, ξεχωριστό και σπάνιο!

cars

Ford. Δίνει λύσεις για την ηλεκτροκίνηση

cars

Jeep Renegade 4xe & Compass 4xe. Έτοιμα τα plug in hybrid μοντέλα

cars

ID.3. Μπορείτε να το δείτε στο Golden Hall

cars

Sym Symphony ST 200 Top-Box. Ανανεωμένο

cars

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν – «Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Bury

BMW και η Tesla «ψηφίζει» η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα – Είναι οι πλέον δημοφιλείς και προσιτές μάρκες

cars

Subaru Levorg STI Sport Prototype. Υποχρεώσεις και… ανησυχίες!

cars

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Δολοφονήθηκε ο εκδότης της «Βραδυνής», Τζώρτζης Αθανασιάδης

cars