CARSNEWS
NEW MODELS

Η Toyota θέλει να χτίσει ολόκληρη πόλη (video)

Σε αυτή την πόλη που θα αποτελέσει το πρότυπο του μέλλοντος οι ειδικοί θα μελετούν και θα εξελίσσουν σε πραγματικές συνθήκες τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης, των αυτόνομων αυτοκινήτων και της ρομποτικής. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas, εκεί όπου οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την τολμηρή ιδέα τους.

Η Toyota έχει δώσει μέχρι και ονομασία στην πόλη, την Woven City την οποία σχεδίασε ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke και παρουσίασε στην αμερικανική μεγαλούπολη ο πρόεδρος της Toyota, o Akio Toyoda. Η πηγή ενέργειας της πόλης που θα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Fuji θα βασίζεται στο υδρογόνο.

Το Woven City θα έχει το μέγεθος του αντίστοιχου κέντρου που διατηρεί η Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια και το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

H Toyota εκτιμά πως σε αυτή την πόλη θα ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι, όπως υπάλληλοι με τις οικογένειές τους, ζευγάρια συνταξιούχων, επιστήμονες, εταίροι ης βιομηχανίας κ.α. Τα πρώτα έργα για το Woven City θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η πιο… ακραία Mercedes-AMG GT είναι γεγονός

cars

2022 Hyundai Tucson: Αποκαλύψεων συνέχεια για το επιτυχημένο SUV

cars

Το Car and Driver Ιουλίου κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά

cars

Πόσo θα πωληθεί η Cadillac του Αλ Καπόνε;

cars

Αθηνών – Λαμίας: Μόλις σε μία λωρίδα η κυκλοφορία προς Αθήνα για 5 μέρες!

cars

Η Geely κατασκευάζει τους δικούς της δορυφόρους

cars

O επικεφαλής της Bugatti διευθύνει μια αυτοκινητοβιομηχανία από το σπίτι!

cars

Το Dacia Logan επιστρέφει και μας διαψεύδει

cars

Από 16.880 ευρώ το νέο Renault Captur

cars